Pečené karé s zeleninou
Autor receptu: bubelka
Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa
vydarilo. Tu je recept.
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Karé si umyjeme a očistíme. Potom ho celé nasolíme, nakoreníme, potrieme horčicou a posypeme rozmarínom. Opečieme z každej strany na rozpálenom oleji.
- Opečené vyberieme a preložíme do pekáča, podlejeme výpekom a troškou vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút na 200 °C.
- Kým sa nám mäsko pečie, pripravíme si zeleninu. Oškrabeme a nakrájame zemiaky, nakrájame cuketu aj so šupkou, cibuľu, papriku a šampiňóny na kocky. Všetko spolu zmiešame v jednej miske a posolíme.
- Po 30 minútach mäso vyberieme z trúby, obložíme ho zeleninou a zemiakmi a dáme znovu piecť na 40 - 60 minút. teplotu môžeme znížiť na cca 180 °C.
Keď je hotové, podávame. Ideálne je s kyslými uhorkami, ale aj s paradajkou.