Kysnuté koláče

Pečené buchty s tvarohom a marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Buchty, ktoré vás vrátia do detstva. Potešia malých aj veľkých. Jemné, nadýchané a chutné cesto.

7-8
porcií
55 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme zbytok cukru, soľ, kvások, rozšľahané vajíčka, olej. V troche vlažnej vody rozhabarkujeme sušené mlieko, ktoré počas miesenia prilievame do cesta.
  2. Vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme a dáme na teplé miesto vykysnúť.
  3. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  4. Cesto premiesime a rozdelíme na dve časti, z jednej časti som urobila buchty na pare.
  5. Jednu časť cesta rozvaľkáme, pomocou pohára vykrojíme väčšie buchty, ktoré preložíme na plech vymastený maslom. Necháme trocha nakysnúť. Tvaroh zmiešame s vanilínový cukrom a Zlatým klasom. Marhule scedíme necháme odkvapkať.
  6. Opačnou stranou pohára stlačíme cesto, lyžicou dáme plnku a marhule, mrveničku (maslo zmäknuté, cukor kryštál, múku zmiešame spolu). Necháme trocha nakysnúť.
  7. Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 do zlatista.
  8. Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom necháme vychladnúť.
  9. Buchty preložíme na podnos.
  10. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.