Pečené buchty

Pečené buchty s makom

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
20–25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, práškový cukor, žĺtky, vanilkový cukor a rozpustené maslo (nie horúce), soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, vlažné mlieko a droždie. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
  2. Urobíme plnku – mletý mak zamiešame s cukrom. Zmes sparíme mliekom a premiešame.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na pomučenú dosku a valčekom ho jemne rozvaľkáme. Pokrájame ho na štvorčeky, ktoré naplníme makovou plnkou. Zabalíme ich, každú jednu guľôčku potrieme olejom a ukladáme na pekáč stranou so spojmi nadol. Necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme pri teplote 175 stupňov 20–25 minút. Po upečení buchty potrieme cukrovou vodou a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.