Pečené buchty
Pečené buchty s makom
Autor receptu: redakcia
12 ks porcií |
20–25 minút na 175 °C |
Postup- Do misy dáme múku, práškový cukor, žĺtky, vanilkový cukor a rozpustené maslo (nie horúce), soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, vlažné mlieko a droždie. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
- Urobíme plnku – mletý mak zamiešame s cukrom. Zmes sparíme
mliekom a premiešame.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomučenú dosku a valčekom ho jemne rozvaľkáme. Pokrájame ho na štvorčeky, ktoré naplníme makovou plnkou. Zabalíme ich, každú jednu guľôčku potrieme olejom a ukladáme na pekáč stranou so spojmi nadol. Necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme pri teplote 175 stupňov 20–25 minút. Po upečení buchty potrieme cukrovou vodou
a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
|