Pečené bravčové karé
Pečené bravčové karé

Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou fotorecept

sonja - bez fotkysonja, 25. októbra 2020
Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept)
Foto: sonja

Tento recept vznikol náhodou, keď som raz presolila cibuľu ako základ pod mäso a potrebovala som s tým niečo spraviť. Pridala som smotanu na šľahanie a rozmixovala som ju. Syn cibuľu môže a veru mu to chutilo. A manžel bol tiež spokojný, čo viac môže kuchárka chcieť, ako to, aby stravníkom chutilo. Odvtedy ho robievam len takto a recept sa stal naším obľúbeným. Množstvo cibule si môžete upraviť podľa svojej chuti, ale z mojich skúseností vyplýva, že viac nie je vždy lepšie, niekedy je to iba viac.

6
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
5 ks
1 bal.
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karé vcelku osolíme a okoreníme a prešpikujeme mrkvou, kto chce môže aj slaninou, ja som dala iba mrkvu.

    Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na prúžky a dáme opiecť na olej alebo masť. Trošku posolíme a pridáme štipku cukru, aby skaramelizovala.

    Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáča dáme na spodok opečenu cibuľu a na to mäso, podlejeme trochou vody a dáme upiecť.

  4. 4

    Asi po hodine mäso otočíme a necháme upiecť do mäkka, treba dať pozor, ak to preženieme, karé sa vysuší.

    Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko vyberieme, nakrájame a cibuľu preložíme do hrnca. Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, netreba celú, podľa hustoty a chuti a prevaríme. Ja podávam so zemiakovou kašou.

    Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Celé jedlo vyzerá veľmi dobre a tá mrkva v mäse je super. Ja mrkvu dávam všade, lebo ju zbožňujem či už surovú, varenú alebo pečenú. Určite skúsim ňou mäso prešpikovať. A aj tá omáčka ma oslovila. Vďaka za inšpiráciu.
Pěkný receptík, cibuli miluji, dobrý nápad, také někdy musím improvizovat. Chutné foto!