Pečené bravčové karé
Pečené bravčové karé

Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou fotorecept

sonja - bez fotkysonja, 25. októbra 2020
Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept)
Foto: sonja

Tento recept vznikol náhodou, keď som raz presolila cibuľu ako základ pod mäso a potrebovala som s tým niečo spraviť. Pridala som smotanu na šľahanie a rozmixovala som ju. Syn cibuľu môže a veru mu to chutilo. A manžel bol tiež spokojný, čo viac môže kuchárka chcieť, ako to, aby stravníkom chutilo. Odvtedy ho robievam len takto a recept sa stal naším obľúbeným. Množstvo cibule si môžete upraviť podľa svojej chuti, ale z mojich skúseností vyplýva, že viac nie je vždy lepšie, niekedy je to iba viac.

6
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
5 ks
1 bal.
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karé vcelku osolíme a okoreníme a prešpikujeme mrkvou, kto chce môže aj slaninou, ja som dala iba mrkvu.

    Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na prúžky a dáme opiecť na olej alebo masť. Trošku posolíme a pridáme štipku cukru, aby skaramelizovala.

    Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáča dáme na spodok opečenu cibuľu a na to mäso, podlejeme trochou vody a dáme upiecť.

  4. 4

    Asi po hodine mäso otočíme a necháme upiecť do mäkka, treba dať pozor, ak to preženieme, karé sa vysuší.

    Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko vyberieme, nakrájame a cibuľu preložíme do hrnca. Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, netreba celú, podľa hustoty a chuti a prevaríme. Ja podávam so zemiakovou kašou.

    Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

dvorka
Celé jedlo vyzerá veľmi dobre a tá mrkva v mäse je super. Ja mrkvu dávam všade, lebo ju zbožňujem či už surovú, varenú alebo pečenú. Určite skúsim ňou mäso prešpikovať. A aj tá omáčka ma oslovila. Vďaka za inšpiráciu.
haji
Pěkný receptík, cibuli miluji, dobrý nápad, také někdy musím improvizovat. Chutné foto!
sonja
Ďakujem, Dvorka, Haji, kto má rád opečenu cibuľu tak tá chuť je tam naozaj výrazná ,mrkva sa tam hodí,tiež má takú sladkastú chuť,ale neprekáža,vyskúšajte .
gordonko
recept s mi líbí ,vyskúšam ho ,ale ta mrkva určite nie .... odložim ji pro snehuláka