Pečené bravčové, aneb Ako sme na intráku uvarili

cottonmouth - fotkacottonmouth, 14. októbra 2012

V chladničke bravčové steaky a v bruchu hlad, tak sme so spolubývajúcou spojili sily a suroviny a vypadlo z toho toto prekvapivo vydarené jedlo :)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Mäso:
1 kg
2 ks
1 ks
6 plátkov
6 plátkov
Príloha:
Šalát:
3 ks
1/2 ks
3 - 4 listy (ľadový šalát)
1 poldeci

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso s neurčitým názvom bravčové steaky, ktorého bolo 6 ks vyklepeme (tak akurát, nie úplne na podrážku), osolíme, okoreníme, potrieme troškou horčice a naprudko opečieme na masti.

  2. 2

    Mäso poukladáme na plech vymazaný masťou, naukladáme naň paradajky a papriky nakrájané na (pol)kolieska a slaninu. Môžme prípadne podliať trochou vody, ale netreba, paradajky jej pustia dosť. Plech prikryjeme alobalom a dáme piecť. Po cca 50 minútach poukladáme na mäso syr a pečieme ešte 10 minút odokryté.

  3. 3

    Ako prílohu podávame varené zemiaky (s troškou masla) a zeleninový šalát - paradajky, uhorku, šalát a syr (balkánsky / mozarella / podľa chuti) pokrájame, osolíme, okyslíme, zalejeme olejom a (vo vodnej lázni zohriatým) medom, posypeme oreganom. Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Šaláty, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
.......bravò......
žiadne tuposti typu: vegeta, grilovacie korenie, korenie na steaky, korenie na korenie.....
ak to bolo robené na intráku, ešte raz ......bravò.......
fiiiiiiiiiiiha to je mega intrak, ked sa tam da takto varit, taketo sme my za studentskych cias ani na private nekuchtili, lebo nebola funkcna rura.....a okrem ineho nebolo penazi na maso. Recept vyborny, len tak dalej ;)