Pečené bravčové, aneb Ako sme na intráku uvarili

cottonmouth - fotkacottonmouth, 14. októbra 2012 20:43
Ďalšie recepty »

V chladničke bravčové steaky a v bruchu hlad, tak sme so spolubývajúcou spojili sily a suroviny a vypadlo z toho toto prekvapivo vydarené jedlo :)

6
porcií
15 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso s neurčitým názvom bravčové steaky, ktorého bolo 6 ks vyklepeme (tak akurát, nie úplne na podrážku), osolíme, okoreníme, potrieme troškou horčice a naprudko opečieme na masti.

  2. 2

    Mäso poukladáme na plech vymazaný masťou, naukladáme naň paradajky a papriky nakrájané na (pol)kolieska a slaninu. Môžme prípadne podliať trochou vody, ale netreba, paradajky jej pustia dosť. Plech prikryjeme alobalom a dáme piecť. Po cca 50 minútach poukladáme na mäso syr a pečieme ešte 10 minút odokryté.

  3. 3

    Ako prílohu podávame varené zemiaky (s troškou masla) a zeleninový šalát - paradajky, uhorku, šalát a syr (balkánsky / mozarella / podľa chuti) pokrájame, osolíme, okyslíme, zalejeme olejom a (vo vodnej lázni zohriatým) medom, posypeme oreganom. Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist