| 
	        
	        
	        Makrela
	        Pečenáče z makrelyAutor receptu: redakcia | 
 40 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
PostupNajskôr pripravíme nálev, zmiešame,
necháme zovrieť, stíšime a necháme
variť 15 minút.Z makrely vyrežeme filety a zbavíme
ich kože. Obalíme ich v trojobale.
Vysmažíme a necháme osušiť na papierovom
obrúsku. Navrstvíme do pohárov
a zalejeme teplým nálevom.Je veľmi dôležité, aby sme makrely
nechali odstáť v pohároch aspoň štyri
dni. Až vtedy nálev poriadne prejde
celou rybou. Ryba tak bude poriadne
ochutená a omnoho krehkejšia. Pečenáče
vydržia dva týždne, možno aj
viac.Tip: Môžeme kombinovať s marinovanou
cibuľou a čerstvým chlebom
potretým maslom alebo kajmakom –
hustou smotanou.
 |