Pečená pražma so zeleninovým kuskusom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu rozmixujeme a krátko opečieme na oleji, pridáme kuskus a premiešame.
  2. Zalejeme horúcim vývarom a prikrytý odstavíme z ohňa. Necháme asi 10 minút napučať. Ochutíme soľou, korením a nasekanou pažítkou.
  3. Omáčka: rajčinovú šťavu necháme zredukovať na polovicu, precedíme cez plátno a necháme vychladnúť. Ošúpané rajčiny (concasé) nakrájame na malé kocky, pridáme pesto, bazalku nakrájanú na slížiky a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.