Pečená plnená paprika (fotorecept)

Autor receptu: starka

Ako som už predtým písala plnenú papriku máme radi v rôznych formách. Dnes som robila podľa receptu od mojej bulharskej svatky. Ona ju volá " pôstna"

4-6
porcie
20 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Papriku očistíme, posolíme vnútro. Cibuľu nakrájame na kocočky, mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle , vršky paprík posekáme na drobno. Podobne petržlenovú vňať a inú použitú zeleninu ( ja som dnes dala pór, ale môže byť zeler alebo iné podľa chuti a dostupnosti)
  2. Na oleji speníme cibuľku, pridáme postrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú zeleninu a krátko podusíme.Osolíme a okoreníme. Po odparení vody pridáme ryžu, dvojnásobné množstvo vody a posekanú petržlenovú vňať. Dusíme kým sa voda neodparí a ryža nezmäkne.
  3. Zeleninovou ryžou plníme očistené a osolené papriky ( vršok môžeme priklopiť plátkom rajčiny a ukladáme do olejom potretej zapekacej nádoby ). Pečieme 30-40 minút pri 180°C
  4. Upečené papriky servírujeme s bielou bešamelovou omáčkou a zemiakmi alebo chlebíkom. Miesto bešamelu možeme použiť aj biely jogurt.