Pečená plnená paprika (fotorecept)
Autor receptu: starka
Ako som už predtým písala plnenú papriku máme radi v rôznych formách. Dnes som robila podľa receptu od mojej bulharskej svatky. Ona ju volá " pôstna"
4-6 porcie |
20 minút príprava |
100 minút na 180 °C |
Postup
- Papriku očistíme, posolíme vnútro. Cibuľu nakrájame na kocočky, mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle , vršky paprík posekáme na drobno. Podobne petržlenovú vňať a inú použitú zeleninu ( ja som dnes dala pór, ale môže byť zeler alebo iné podľa chuti a dostupnosti)
- Na oleji speníme cibuľku, pridáme postrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú zeleninu a krátko podusíme.Osolíme a okoreníme. Po odparení vody pridáme ryžu, dvojnásobné množstvo vody a posekanú petržlenovú vňať. Dusíme kým sa voda neodparí a ryža nezmäkne.
- Zeleninovou ryžou plníme očistené a osolené papriky ( vršok môžeme priklopiť plátkom rajčiny a ukladáme do olejom potretej zapekacej nádoby ). Pečieme 30-40 minút pri 180°C
- Upečené papriky servírujeme s bielou bešamelovou omáčkou a zemiakmi alebo chlebíkom. Miesto bešamelu možeme použiť aj biely jogurt.