Pečená paštéta z kačacích pečienok

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujeme cesnak na plátky, cibuľu na jemno, hrozienka a jedno jablko bez šupky a jadrovníka nakrájané na menšie kúsky. Potom vložíme kačacie pečienky a orestujeme len zľahka, aby boli uprostred surové, a dáme preč z tepla.
  2. Zmes rozmixujeme, mixujeme a prihadzujeme kúsky masla, až všetko zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti. Nalejeme do nádoby na pečenie a priklopíme. Pečieme na 160°C asi hodinu, kým zmes stuhne. Necháme vychladnúť a porciujeme. Do zmesi môžeme pridať napríklad mandle.
  3. Brusnice dáme do vody s rozvareným cukrom. Druhé jablko nakrájame na plátky a dáme do karamelu.