Pečená hliva so zemiakovo-zelerovou kašou

Autor receptu: sjuz

Hliva trochu inak - ľahké a chutné jedlo.

10 minút
príprava
25 min minút
na 230 st.C °C

Postup

  1. Hlivu umyjeme, nastriháme na kúsky - použila som na to nožnice, je to rýchlejšie, a netreba špiniť dosku. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, cesnak nelúpeme, necháme v šupke. Všetko dáme do pekáča, pridáme natrhanú šalviu a rozmarínové lístky. Na vrch uložíme kúsky masla, a polejeme olivovým olejom. Keďže som mala v chladničke ešte dva veľké šampiňóny, tak som ich tam šupla:) Ja som nesolila, aby hliva nepustila vodu, najlepšie je osoliť už hotové pri servírovaní. Vložíme do rozohriatej rúry na 230 st. C, a sledujeme. Ja som mala upečené po cca 25 minútach.
  2. Kým sa nám hliva pečie, očistené a pokrájané zemiaky spolu s celerom dáme variť do osolenej vody. Keď sú mäkké, vodu zlejeme, pridáme maslo, trochu mlieka a popučíme na kašu. Ja som schválne v nej nechala malé kúsky zemiakov aj celeru.
  3. Hlivu servírujeme na kaši, poliatu maslovým výpekom. Dobrú chuť:)