Pečená divá kačica

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je kačica takto upravená, mierne ju osolíme – zvnútra i zvonku. Pripravenú kačicu vložíme do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridáme bobkový list, citrónovú kôru, šťavu a borievky. Všetko spolu pečieme domäkka.
  2. Počas pečenia kačicu polievame vlastnou šťavou a podlievame vývarom. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, následne opražíme a zalejeme zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme prejsť varom. Pred dovarením pridáme víno, dochutíme a precedíme.
  3. Ako prílohu môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, ryžu alebo zeleninové šaláty.