Pečená divá kačica
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120-150 minút tepelná úprava |
Postup- Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je
kačica takto upravená, mierne ju osolíme – zvnútra i zvonku. Pripravenú kačicu vložíme do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridáme bobkový list, citrónovú kôru, šťavu a borievky. Všetko spolu pečieme domäkka.
- Počas pečenia kačicu polievame vlastnou šťavou a podlievame vývarom. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, následne opražíme a zalejeme zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme prejsť varom. Pred dovarením pridáme víno, dochutíme a precedíme.
- Ako prílohu môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, ryžu alebo zeleninové šaláty.
|