Pečená bravčová panenka

Pečená bravčová panenka s rozmarínom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Panenku odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a mäso opečieme zo všetkých strán. Vložíme do pekáča, zalejeme vývarom, posypeme nasekaným rozmarínom a nadrobno nakrájanou cibuľou a vložíme do rúry rozohriatej na 170 stupňov (s ventilátorom alebo 190 stupňov bez neho). Pečieme asi pol hodiny.
  3. Po upečení panenku zabalíme do alobalu a necháme odstáť vo vypnutej rúre.
  4. Pred podávaním panenku nakrájame na plátky a ozdobíme bylinkami. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, s pečenou či dusenou zeleninou alebo s pečenými zemiakmi.