Pečená bravčová panenka
Pečená bravčová panenka s rozmarínom
Autor receptu: redakcia
Postup- Panenku odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme
a potrieme horčicou.
- Na panvici rozohrejeme olej a mäso opečieme zo všetkých strán. Vložíme do pekáča, zalejeme vývarom, posypeme
nasekaným rozmarínom a nadrobno nakrájanou cibuľou a vložíme do rúry rozohriatej na 170 stupňov (s ventilátorom
alebo 190 stupňov bez neho). Pečieme asi pol
hodiny.
- Po upečení panenku zabalíme do alobalu
a necháme odstáť vo vypnutej rúre.
- Pred podávaním panenku nakrájame na plátky a ozdobíme bylinkami. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, s pečenou či dusenou zeleninou alebo s pečenými zemiakmi.
|