Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 19. marca 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
800 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Tekvicový chlieb: | |
1 ks menšia |
|
1 ks stredne veľká |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
1 KL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
|
|
Hruškové ragú: | |
4 ks |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky a nasekáme tymian. Dáme na plech a pokvapkáme tekvicovým olejom. Dáme piecť pri 170 °C na 20 minút. Pečenú tekvicu rozmixujeme a dáme vychladnúť.
- 2
Z droždia, vody a cukru pripravíme kvások. Do rozmixovanej tekvice pridáme múku, kvások, tekvicové semiačka, soľ a vajce. Vymiešame hladké cesto (podľa potreby pridáme vodu). Formu vymastíme olejom, vložíme cesto a necháme podkysnúť na teplom mieste 30 minút. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 30 minút.
- 3
Hruškové ragú: Hrušky očistíme, vyberieme stred a nakrájame na kocky. Z lyžice cukru pripravíme karamel. Zalejeme vínom, pridáme polovicu nakrájaných hrušiek a varíme, kým sa nerozvaria. Rozmixujeme. Znova privedieme do varu a pridáme druhú polovicu hrušiek. Minútu varíme, vypneme a dochutíme čerstvým tymianom a soľou.
- 4
Morčaciu pečeň nakrájame na menšie kúsky a restujeme na panvici s olejom z každej strany približne 2 minúty. Podlejeme portským vínom, orestujeme, dochutíme soľou, korením a podávame s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom.
Tiež morčacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu