Restovaná morčacia pečeň
Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom
Autor receptu: redakcia
Postup- Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme,
vyberieme semiačka a nakrájame na kocky.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na
plátky a nasekáme tymian. Dáme na plech
a pokvapkáme tekvicovým olejom. Dáme
piecť pri 170 °C na 20 minút. Pečenú tekvicu
rozmixujeme a dáme vychladnúť.
- Z droždia, vody a cukru pripravíme kvások.
Do rozmixovanej tekvice pridáme múku, kvások, tekvicové semiačka, soľ a vajce. Vymiešame hladké cesto (podľa potreby pridáme vodu). Formu vymastíme olejom, vložíme cesto a necháme podkysnúť na
teplom mieste 30 minút. Dáme piecť do rúry
rozohriatej na 180 °C na 30 minút.
- Hruškové ragú: Hrušky očistíme, vyberieme stred a nakrájame na kocky. Z lyžice cukru pripravíme karamel. Zalejeme
vínom, pridáme polovicu nakrájaných hrušiek a varíme, kým sa nerozvaria. Rozmixujeme. Znova privedieme do varu a pridáme
druhú polovicu hrušiek. Minútu varíme,
vypneme a dochutíme čerstvým tymianom a soľou.
- Morčaciu pečeň nakrájame na menšie kúsky a restujeme na panvici s olejom z každej strany približne 2 minúty. Podlejeme portským vínom, orestujeme, dochutíme soľou, korením a podávame s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom.
|