Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou

Autor receptu: chutimi

Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistite pečeň. Môžete použiť v podstate akúkoľvek (preto nie je špecifikovaná v surovinách). Okoreňte ju čerstvo namletým korením a troškou sladkej mletej červenej papriky.
  2. Cukinu nakrájajte na hrubšie pásiky rovnakej dĺžky. Jemne osoľte a okoreňťe čiernym korením.
  3. Cibuľu očistite, nakrájajte na plátky a rozdeľte jednotlivé krúžky. Obaľte ich jemnou vrstvou hladkej múky.
  4. Na panvici si zohrejte olivový olej a osmahnite pečeň z oboch strán tak, aby ste ju nevysušili. Na rovnakej panvici, prípadne spolu s pečeňou opečte aj cukinu.
  5. Zarovno s prípravou pečeňe si rozohrejte dostatočnú vrstvu oleja a vypražte v nej cibuľu. Ak máte fritézu, použite tú. Cibuľu nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.
  6. Servírujte tak, že cukinu uložíte striedavo v dvoch "poschodiach", na vrch položte pečeň, osoľte a dozdobte fritovanou cibuľkou. Dobrú chuť!