« Naspäť na tento recept

Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou verzia na vytlačenie

Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.

Autor receptu: chutimi

Postup receptu

Očistite pečeň. Môžete použiť v podstate akúkoľvek (preto nie je špecifikovaná v surovinách). Okoreňte ju čerstvo namletým korením a troškou sladkej mletej červenej papriky.

Cukinu nakrájajte na hrubšie pásiky rovnakej dĺžky. Jemne osoľte a okoreňťe čiernym korením.

Cibuľu očistite, nakrájajte na plátky a rozdeľte jednotlivé krúžky. Obaľte ich jemnou vrstvou hladkej múky.

Na panvici si zohrejte olivový olej a osmahnite pečeň z oboch strán tak, aby ste ju nevysušili. Na rovnakej panvici, prípadne spolu s pečeňou opečte aj cukinu.

Zarovno s prípravou pečeňe si rozohrejte dostatočnú vrstvu oleja a vypražte v nej cibuľu. Ak máte fritézu, použite tú. Cibuľu nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.

Servírujte tak, že cukinu uložíte striedavo v dvoch "poschodiach", na vrch položte pečeň, osoľte a dozdobte fritovanou cibuľkou. Dobrú chuť!

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist