Snehové tortičky

Pavlovovej tortičky

Autor receptu: redakcia

13
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 90 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na sneh a postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor. Šľaháme asi 15 minút, aby sa kryštálový cukor roztopil. Postupne pridávame aj práškový cukor a nakoniec Zlatý klas a šťavu z citróna. Sneh musí byť pevný.
  2. Hotovú snehovú zmes nastriekame cukrárenským vrecúškom s ozdobnou špičkou na plech vyložený papierom na pečenie. Sušíme v rúre pri 90 stupňoch približne 2 hodiny.
  3. Krém: Smotanu, mascarpone, práškový cukor a stužovač šľahačky vyšľaháme, pridáme malinový džem. Krém nastriekame na vychladnuté snehové tortičky a ozdobíme ovocím.