Snehové tortičky
Snehové tortičky

Mini Pavlovej tortičky

nadejnacukrarka - fotkanadejnacukrarka, 31. októbra 2021
12
porcií
130 minút
príprava
145 minút
na 110 °C

Suroviny

4 ks
240 g
1 ČL (alebo citrónová šťava)
1 ČL (Gustin)
Krém:
200 g
350 ml (33 %)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielky takmer do tuha. Pridáme cukor a šľaháme na vysokých otáčkach najmenej 15 minút. Do pevne vyšľahaného snehu pridáme škrob a ocot (citrónovú šťavu) a dobre premiešame.

  2. 2

    Na plech vystlaný papierom na pečenie cukrárenským vreckom nanášame sneh do tvaru koliesok. Sušíme vo vopred vyhriatej rúre na 110 stupňov 1,5-2 hodiny. Podľa mojej vlastnej skúsenosti je 1,5 hodiny málo, ale každá rúra pečie inak. Odporúčam spraviť o jednu-dve pavlovky viac a po 1,5 hodine rozpoliť, ak je pavlovka vnútri ešte lepkavá tak nechať ešte v rúre. Najlepšie tak 1 hodinu a 45 minút.

  3. 3

    Krém: Vyšľaháme smotanu so stužovačom takmer do tuha a postupne zašľahávame mascarpone. Krém potom nanesieme na pavlovky a dozdobíme ovocím :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia