Mini Pavlovej tortičky
Foto: nadejnacukrarka
12
porcií
porcií
130 minút
príprava
príprava
145 minút
na 110 °C
na 110 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky takmer do tuha. Pridáme cukor a šľaháme na vysokých otáčkach najmenej 15 minút. Do pevne vyšľahaného snehu pridáme škrob a ocot (citrónovú šťavu) a dobre premiešame.
- 2
Na plech vystlaný papierom na pečenie cukrárenským vreckom nanášame sneh do tvaru koliesok. Sušíme vo vopred vyhriatej rúre na 110 stupňov 1,5-2 hodiny. Podľa mojej vlastnej skúsenosti je 1,5 hodiny málo, ale každá rúra pečie inak. Odporúčam spraviť o jednu-dve pavlovky viac a po 1,5 hodine rozpoliť, ak je pavlovka vnútri ešte lepkavá tak nechať ešte v rúre. Najlepšie tak 1 hodinu a 45 minút.
- 3
Krém: Vyšľaháme smotanu so stužovačom takmer do tuha a postupne zašľahávame mascarpone. Krém potom nanesieme na pavlovky a dozdobíme ovocím :)
Tiež snehové tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu