Paštéta z kuracej pečene

Autor receptu: lekorica

Veľmi jednoduchý a chutný recept na pečeňovú paštétu.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Celá príprava aj s varením trvá cca 40 minút. Cibuľku a cesnak si nakrájame nadrobno. Do panvice si dáme rozohriať olivový olej, pridáme maslo a kým sa nám maslo roztopí, vložíme do oleja vetvičky tymiánu. Opekáme ich cca 2 minútky, potom ich vyberieme.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a opekáme do zlatista. Keď je cibuľka opečená, pridáme nakrájanú pečienku. Opekáme cca 8 - 10 minút, potom pridáme víno alebo bujón (každý podľa chuti) a znovu povaríme 8 - 10 minút. Nakoniec pridáme muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ a kyslú smotanu. Všetko poriadne premiešame a necháme prevrieť. Odstavíme a všetko zmixujeme v mixéri.
  3. Paštétu naložíme do fliaš a ak chceme aby nám dlhšie vydržala, zalejeme ju ešte roztopeným maslom. Uchovávame v chladničke.