Foto: pusta
Túto paštiku som našla pred rokom na madarskom webe. Robievala som ju podľa pôvodného receptu z bravčovej pečene. Bola výborná. Teraz som skúsila z Zobraziť celý popisTúto paštiku som našla pred rokom na madarskom webe. Robievala som ju podľa pôvodného receptu z bravčovej pečene. Bola výborná. Teraz som skúsila z kuracích pečienok a je ešte lepšia. Zásadou je, aby sa všetky koreniny dali s mierou, každú bolo cítiť, žiadna z nich nemá prebíjať ostatné a chuť je potom veľmi jemná a harmonická. Jej príprava je trošku náročnejšia, ale oplatí sa, lebo výsledkom je skutočná delikatesa.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks veľká |
|
2-3 strúčiky podľa veľkosti |
|
2 ks |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
150 ml Rizling vlasšský |
|
125 ml |
|
150 ml studená |
|
4 PL |
|
150 g rozpustené |
|
Postup
-
1
Do hrnca som dala husaciu masť.
-
2
Očistenú cibuľu som pokrájala na tenké mesiačiky.
-
3
Cesnak som pokrájala na drobné kocky.
-
4
Kuraciu pečeň som odblanila, zbavila nepotrebných častí, umyla a nechala dobre odkvapkať, lebo pri tepelnej úprave dosť prská a preto som zvolila aj vyšší hrniec na prípravu paštiky.
-
5
Na rozohriatu masť som dala pokrájanú cibuľu, cesnak a restovala za stáleho miešania, kým trocha nezmäkla a cesnak sa pekne rozvoňal. treba dávať pozor, aby sa nespálil. Restovala som cca 10 minút.
-
6
Pridala som kuraciu pečeň a restovala, kým nezbelela.
-
7
Pripravila som si víno,...
-
8
...horčicu a potrebné koreniny
-
9
K pečeni som priliala víno.
-
10
Pridala som jednu polievkovú lyžicu horčice,...
-
11
...bobkové listy a celé som spolu dusila, kým sa víno celkom neodparilo.Zmes som nechala úplne vychladnúť a odstránila som bobkové listy.
-
12
Do vychladnutej zmesi som dala tymián, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ a ešte dve polievkové lyžice plnotučnej horčice.
-
13
K okorenenej zmesi, ktorá je pomerne suchá, som priliala vodu.
-
14
a pridala som rozpustené maslo.
-
15
Ponorným mixérom som všetko premixovala do hladka.
-
16
Pridala som tekutú šľahačku a...
-
17
...znovu som všetko premixovala. Neľakajte sa, lebo zmes na paštiku je v tejto fáze skutočne riedka. Naplnila som do menších pohárov a pudingových formičiek, ktoré som odložila na 24 hodín do chladničky, aby sa prepojili chute navzájom a aby paštika pekne stuhla. Pred vyklopením odporúčam na niekoľko sekúnd ponoriť formičky do teplej vody a pôjde to ľahko.
-
18
Hotovú paštiku som na tanieri ozdobila ovocím. Má veľmi lahodnú, jemnú chuť a dobre sa rozotiera. V chladničke vydrží týždeň. Poháre s paštikou sa dajú sterilizovať, ale asi nebude treba, lebo sa veľmi rýchlo minie. Ak spravíte väčšiu dávku, po sterilizácii pohárov s paštikou a úplnom vychladnutí treba skladovať v chlade, najlepšie v chladničke.
si skvela aj s Tvojimi receptami. pasticka ma neskutocny kurz. tento recept zne slavu! fakt som v zivote lepsiu nejedla. po 4 rokoch od jej uverejnenia som ani ziadny iny, taky skvely recept nenasla. uz ani nehladam, netreba.