Pasta e fagioli (jednoduchá polievka s cestovinou a fazuľou, varená ako eintopf)

safran - fotkasafran, 25. januára 2014
Pasta e fagioli (jednoduchá polievka s cestovinou a fazuľou, varená ako eintopf)
Foto: safran

Ideový návod som našla v knihe: 101 Potravin, které vám pomohou zachránit život na str. 111, ale postup som si zvolila vlastný. Ako Zobraziť celý popisIdeový návod som našla v knihe: 101 Potravin, které vám pomohou zachránit život na str. 111, ale postup som si zvolila vlastný. Ako autor sa uvádza Christine M. Palumbová. Bola som hladná, chcela som niečo teplé, rýchle a chutné na zasýtenie, hotové za pár minút. V chladničke ostali otvorené tetrapack paradajky v pretlaku a tmavé fazule v konzerve. Polotovary neobľubujem, no tentokrát prišli vhod. Bolo to v cuku letu :-)

1
porcia
5-10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 alebo polovica
1 strúčik
1 PL
2 PL
väčšia štipka do prstov
malá štipka
malá štipka na vrch
3 - 4 PL
hrsť
1 čl
2 ks
1 guľôčka
štipka
ako palec
ako malíček
1/2 kolieska
ako palec
hrnček




Postup

  1. 1

    Na oliv. oleji osmažíme drobno krájanú cibuľu do sklovita, pridáme na plátky krájaný strúčik cesnaku, prisypeme štipku oregána, bazalky, zalejeme vodou, pridáme pár zrniek č. korenia, 1 guľôčku nového korenia, necháme zovrieť, osolíme, vhodíme cestoviny (tu sú použité kohútie hrebienky), varíme 5 minút, zatiaľ si prepláchneme fazule z konzervy, pridáme 2PL zaváraných rajčín, drobno krájanú petrželenovú vňať, prepláchnuté fazule a prehrejeme. Podávame s hoblinami tvrdého syra (tu 52% Iberico).

  2. 2

    V originálnom recepte sa píše, že sa použije aj voda z cestovín, tak som to vymyslela tak, že nakrájam koreňovú zeleninu tak na drobno, aby sa urobila spolu s cestovinami, tu boli použité "kohútie hrebienky", čo sa varia 7 min., takže naozaj na drobno. Originál mala ísť biela fazuľa, ale potrebovala som spotrebovať načatú konzervu. Konzervované fazule vždy prepláchnite, jednak odstránite veľké množstvo konzervantov a tiež zmiernite vetry. Cestoviny - necestoviny, varila som ich v panvičke :-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne
tak toto by mi zachranilo zivot urcite,jedlo podla mojich predstav ,ja mam uvarenu fazulu stale v zasobe po ruke,varim po pol kile a rajciny som zavarela minuly rok ako keby isiel byt koniec sveta:-)) pekny recept
safran
@marianne , teším sa, že sa páči... aj hlasovanie? dostala som pár hviezdičiek? :-)
jerica
@safran , to si píš , že sa mi páči "v cuku letu" , rychlo a chutne :-)
určite si ma inšpirovala tvojim receptom.
marianne
@safran ja nikdy nikomu nehlasujem,a nevnimam to ani pri svojich receptoch,pre mna hviezdicky nemusia existovat,napisem sice,ze 5* ale zabudnem dat:-DD...ale na tu mas,5* zasluzis si:-))
marianne
pre mna hviezdickovanie nie je kriteriom,ci sa mi recept paci:-) skor sa mi vidi to handrkovanie o ne detinske:-))
safran
@jerica ďakujem, @marianne , @peppa hej - toto je môj prvý recept, tak hviezdičky na povzbudenie... žiadny, s ktorým by som nebola spokojná, by som sem predsa nedala :-)
slunce3
mnam, milujem fazulu a fazulová s cestovinou aj ked len kúpenou ja proste mnaaaaaaaaaam ♥♥♥♥