Syrové krekry

Parmezánovo-olivové krekry

Autor receptu: redakcia

30 ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Na pracovnej doske spojíme múku, nastrúhaný parmezán, štipku soli, mletého čierneho korenia, mäkké maslo, nadrobno nakrájané olivy. Pridáme vajce a žĺtok, talianske bylinky a spracujeme na cesto.
  2. Podľa potreby pridáme ešte trochu múky, aby sa cesto nelepilo. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
  3. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme zvyšným strúhaným parmezánom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.