Parené buchty

Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou

Autor receptu: chefmasterezel

Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.

5
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme droždie, cukor, soľ, vajce, zalejeme vlažným mliekom a všetko premiešame, kým sa cesto neprestane lepiť. Hotové cesto necháme 30 minút zakryté oddychovať.
  2. Keď je cesto oddýchnuté, rozdelíme si ho na časti - bochníčky, veľkosť podľa vášho vkusu. Vytvorené bochníčky naplníme čerstvými malinami, zabalíme a buchty necháme ešte cca 5-10 minút oddychovať.
  3. Hotové naplnené buchty presunieme do paráku a paríme asi 5-10 minút.
  4. Hotové buchty potrieme maslom a prikryjeme.
  5. Pripravíme vanilkovú omáčku. Do mixovacej nádoby s metličkou nalejeme mlieko, žĺtky, soľ s cukor. Vanilkový struk rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré pridáme do mixovacej nádoby. Zapneme na mixovanie aj s ohrevom na 6 minút pri teplote 80 °C. Hotovú omáčku ešte precedíme cez sitko.
  6. Servírujeme: Do hlbšej misy alebo taniera vložíme buchtu, okolo zalejeme vanilkovou omáčkou, dozdobíme čerstvými malinami, karamelovým prachom a karamelovou pavučinou. Neostáva nič iné, ako si vychutnať v ústach orchester chutí.