Parené buchty plnené mäsom (fotorecept)
Autor receptu: garanco
Tento recept som si vymyslela pri čítaní jednej knihy, kde sa písalo "podávali knedle plnené mäsom". Budem rada, ak niekto tento recept vylepší a doplní ho ďalšími prílohami.
4 porcie |
60 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo surovín na cesto zapravíme kysnuté cesto a necháme ho dobre nakysnúť.
- Z mletého mäsa, vajcia, soli a korenín podľa vlastnej chuti dobre vymiesime zmes. Asi jednu tretinu zmesi popražíme na troche oleja aspoň 5 minút, aby sa mäso zafarbilo dobiela.
(Možno, že by ho ani nebolo treba popražiť, ale som sa bála, aby potom nebolo surové). Necháme vychladnúť.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce a naplníme mäsovou plnkou. Vytvarujeme z neho podlhovasté šišky...
- ... ktoré necháme dobre podkysnúť. Zatiaľ zo zvyšnej mäsovej zmesi upečieme menšie fašírky.
- V malej nádobe zľahka skaramelizujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme čerstvé maslo a krátko prepražíme.
- Buchty uvaríme na pare, ako sme navyknutí (ja som varila 8 minút). Polejeme maslom s cibuľkou.
Takto vyzerá buchta v reze:
- K buchtám som pridala fašírky a podávala som s kapustovo- cviklovým šalátom