Parené buchty plnené mäsom (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Tento recept som si vymyslela pri čítaní jednej knihy, kde sa písalo "podávali knedle plnené mäsom". Budem rada, ak niekto tento recept vylepší a doplní ho ďalšími prílohami.

4
porcie
60 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto zapravíme kysnuté cesto a necháme ho dobre nakysnúť.
  2. Z mletého mäsa, vajcia, soli a korenín podľa vlastnej chuti dobre vymiesime zmes. Asi jednu tretinu zmesi popražíme na troche oleja aspoň 5 minút, aby sa mäso zafarbilo dobiela. (Možno, že by ho ani nebolo treba popražiť, ale som sa bála, aby potom nebolo surové). Necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce a naplníme mäsovou plnkou. Vytvarujeme z neho podlhovasté šišky...
  4. ... ktoré necháme dobre podkysnúť. Zatiaľ zo zvyšnej mäsovej zmesi upečieme menšie fašírky.
  5. V malej nádobe zľahka skaramelizujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme čerstvé maslo a krátko prepražíme.
  6. Buchty uvaríme na pare, ako sme navyknutí (ja som varila 8 minút). Polejeme maslom s cibuľkou. Takto vyzerá buchta v reze:
  7. K buchtám som pridala fašírky a podávala som s kapustovo- cviklovým šalátom