Bulgur pilav

Paradajkovo-špenátový bulgur pilav (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu.* Toto jednoduché a veľmi chutné jedlo máte hotové za pár minút👍

3-4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V našej záhradke si každoročne zasadím špenát ešte pred zimou, okolo novembra🙂 Zo svojich skúseností viem, že pred zimou zasadený špenát je oveľa krajší a rýchlo rastie. Vlastne si špenátovú úrodu užívate už oveľa skôr než ten, kto si špenát zasadí až na jar👍🙂 My špenát zbožňujeme a varím z neho veľmi často.
  2. Pripravíme si všetko čo na pilav budeme potrebovať. Zo špenátu budeme potrebovať 2 poriadne veľké hrste. Ďalej zemiak, ktorý si pokrájame na malé tenšie kúsky a cibuľu, ktorú pokrájame na drobno.
  3. Na oleji zosklovatíme cibuľu, pridáme 1 kopcovitú PL salçy (paradajkové pyré) a chvíľku to necháme poškvrčať, nech sa opečie🙂 Pridáme bulgur a znova to necháme 2-3 minútky poškvrčať.
  4. Následne zalejeme vodou, dáme soľ, pridáme zemiaky a aj špenát. Premiešame, nech je špenát aj na spodku. Na vrch poukladáme kúsky masla a zakryté necháme variť. Varíme len dovtedy, kým bulgur vsaje 75 % tekutiny🙂 Hotový pilav dáme na cca 15 minút bokom, aby vpil ešte zvyšnú tekutinu. Čo sa týka soli, treba dať toľko, aby chutila šťava trocha presolene, lebo bulgur a zemiaky soľ vpijú👍
  5. A tu je už výborný pilav👍Je veľmi chutný a šťavnatý!
  6. Pilav je výborný takto samotný, alebo ho môžete podávať aj ako prílohu. Kto chce, ten si môže na pilav dať aj cesnakový jogurt🙂 Prajem dobrú chuť !
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube