Paradajkové sugo, omáčka na pizzu fotorecept
Foto: matavarecha
Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...
Postup
-
1
Paradajky nakrojíme do kríža a sparíme vriacou vodou, olúpeme a nakrájame. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Do hlbšej panvice na olej dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, pretlačený cesnak osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a bazalku a cukor, chvíľu miešame, pridáme ošúpané nakrájané paradajky a asi 1,5 dl vody . Dáme do hrnca a dusíme pod pokrievkou a občas pomiešame. Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Ponorným mixérom pomixujeme a necháme vychladnúť. Dáme do silikónových foriem a do mrazničky zmraziť. Prípadne sterilizujeme. Potom len 1-2 ks roztopím a použijem na pizzu ale aj do paradajkových omáčok.
- 2
Paradajky nakrojíme do kríža
- 3
sparíme vriacou vodou
- 4
olúpeme
- 5
Do hlbšej panvice na olej dáme restovať cibuľu
- 6
po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler
- 7
pretlačený cesnak
- 8
osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a bazalku a cukor
- 9
pridáme ošúpané nakrájané paradajky
- 10
premiešame
- 11
a asi 1,5 dl vody , dáme do hrnca
- 12
a dusíme pod pokrievkou a občas pomiešame. Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky
- 13
Ponorným mixérom pomixujeme a necháme vychladnúť.
- 14
Dáme do silikónových foriem a do mrazničky zmraziť. Prípadne sterilizujeme.
- 15
Potom len 1-2 ks roztopím a použijem na pizzu
- 16
hlavný pomocník Jurko :-)
- 2
Diskusia k receptu