Paradajkové sugo, omáčka na pizzu (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...
Postup
- Paradajky nakrojíme do kríža a sparíme vriacou vodou, olúpeme a nakrájame. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Do hlbšej panvice na olej dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, pretlačený cesnak osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a bazalku a cukor, chvíľu miešame, pridáme ošúpané nakrájané paradajky a asi 1,5 dl vody . Dáme do hrnca a dusíme pod pokrievkou a občas pomiešame. Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Ponorným mixérom pomixujeme a necháme vychladnúť. Dáme do silikónových foriem a do mrazničky zmraziť. Prípadne sterilizujeme. Potom len 1-2 ks roztopím a použijem na pizzu ale aj do paradajkových omáčok.
- Paradajky nakrojíme do kríža
- sparíme vriacou vodou
- olúpeme
- Do hlbšej panvice na olej dáme restovať cibuľu
- po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler
- pretlačený cesnak
- osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a bazalku a cukor
- pridáme ošúpané nakrájané paradajky
- premiešame
- a asi 1,5 dl vody , dáme do hrnca
- a dusíme pod pokrievkou a občas pomiešame. Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky
- Ponorným mixérom pomixujeme a necháme vychladnúť.
- Dáme do silikónových foriem a do mrazničky zmraziť. Prípadne sterilizujeme.
- Potom len 1-2 ks roztopím a použijem na pizzu
- hlavný pomocník Jurko :-)