Paradajkové sugo, omáčka na pizzu (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...

Postup

  1. Paradajky nakrojíme do kríža a sparíme vriacou vodou, olúpeme a nakrájame. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Do hlbšej panvice na olej dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, pretlačený cesnak osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a bazalku a cukor, chvíľu miešame, pridáme ošúpané nakrájané paradajky a asi 1,5 dl vody . Dáme do hrnca a dusíme pod pokrievkou a občas pomiešame. Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Ponorným mixérom pomixujeme a necháme vychladnúť. Dáme do silikónových foriem a do mrazničky zmraziť. Prípadne sterilizujeme. Potom len 1-2 ks roztopím a použijem na pizzu ale aj do paradajkových omáčok.
  2. Paradajky nakrojíme do kríža
  3. sparíme vriacou vodou
  4. olúpeme
  5. Do hlbšej panvice na olej dáme restovať cibuľu
  6. po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler
  7. pretlačený cesnak
  8. osolíme, okoreníme pridáme sušené oregano a bazalku a cukor
  9. pridáme ošúpané nakrájané paradajky
  10. premiešame
  11. a asi 1,5 dl vody , dáme do hrnca
  12. a dusíme pod pokrievkou a občas pomiešame. Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky
  13. Ponorným mixérom pomixujeme a necháme vychladnúť.
  14. Dáme do silikónových foriem a do mrazničky zmraziť. Prípadne sterilizujeme.
  15. Potom len 1-2 ks roztopím a použijem na pizzu
  16. hlavný pomocník Jurko :-)