Paradajková polievka

Paradajková polievka s bazalkou

Autor receptu: podravka

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  2. Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  3. Lyžičkou naberáme knedličky a dávame ich do variacej sa polievky. Znížime oheň, zakryjeme hrniec a povaríme polievku ešte 5 minút.
  4. Podávanie: Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.
  5. Rada: Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.