Foto: janocka84
Určite máte mnohí na záhrade kopec papriky. U mňa sa jej síce veľmi nedarí, ale našťastie mi chladnička ponúkla alternatívu - farebné papriky. Samozrejme Zobraziť celý popisUrčite máte mnohí na záhrade kopec papriky. U mňa sa jej síce veľmi nedarí, ale našťastie mi chladnička ponúkla alternatívu - farebné papriky. Samozrejme aj polievočka je oveľa príťažlivejšia a farebnejšia ako keby som použila len obyčajnú papriku, ale každý podľa gusta. Je to veľmi rýchla polievočka, nenáročná na suroviny.
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na plátky. Papriku očistíme od dužiny a tiež nakrájame na plátky.
-
2
Na olivovom oleji opražíme do sklovita cibuľu a pridáme papriku. Mierne všetko podusíme.
-
3
Zatiaľ si pripravíme vývar.
-
4
A zalejeme ním zeleninu.
-
5
Pripravíme si cesto na halušky. Jedno celé vajce, 1 ČL soli a hrubú múku zmiešame na stredne husté cesto.
-
6
Po zovretí polievky pomocou sitka na halušky pomaly cesto premeníme na halušky.
-
7
Keď halušky vyplávajú na povrch, prilejeme mlieko, necháme zovrieť, poprípade ešte dochutíme soľou a môžeme servírovať. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu