Hubový paprikáš

Paprikáš z kuriatok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajíčka dáme do vodného kúpeľa nastaveného na 63 °C. Varíme hodinu. Očistenú šalotku nakrájame nadrobno. Kuriatka dôkladne umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.
  2. Na spenenom masle opečieme šalotku, pridáme kuriatka a pražíme, až kým sa neodparí všetka vlhkosť. Zaprášime mletou paprikou a podlejeme vriacim vývarom. Varíme 20 minút a odstavíme. Do kuriatok zašľaháme kyslú smotanu, dochutíme soľou a korením.
  3. Stopkový zeler umyjeme a očistíme. Nakrájame na tenké prúžky a posypeme ním paprikáš spolu s petržlenovou vňaťou. Vajíčka rozklepneme a rozdelíme na jednotlivé porcie paprikáša.