Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept)
	        Autor receptu: tatranka
	         
	        
	        Z húb sme si veľmi obľúbili hlivu ustricovú.Je zdravá,teraz už aj ľahko dostupná.Pomaly zamieňam túto hubu pri varení a nahradzujem za akékoľvek mäso.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- 500 g hlivy si umyjeme.
 - Pokrájame ako kúsky mäsa.
 - Rozohrejeme si maslo alebo olej a pridáme nakrájanú svetlú cibuľku.Pozor,aby sme ju neprepálili.Opiecť do sklovita.
 - Do cibuľky s maslom pridáme mletú papriku,Pokrájanú hlivu,korenie,soľ,muškátový oriešok.Zalejeme 1 dcl vody a necháme dusiť.Nakoniec prisypeme majoránku.
 - Do 500 ml.smotany vmiešame horčicu,cukor múku.Dobre rozhabarkujeme.
 - Pridáme do hlivovej zmesi.Nakoniec ochutíme trochou citrónovej kôry a šťavy.Necháme asi 5 minút prevrieť. Hotovo!
 - Zopakovaný postup.
 - Ku hlive som podávala cestovinu-kolienka.
 - Obedík.
 - Nachystané. Spoločný obed s manželom.Piekla som v ten deň aj sladké orechové vrtulky s jablčkami,preto že obed je raz dva.