Paprčkový guláš

Autor receptu: evasik

Môj manžel rád varí. Občas si pochutnávame aj na paprčkovom guláši. Recept je jednoduchý, tak ako pri iných gulášoch, len s tým rozdielom, že môj manžel tam pridá ingrediencie podľa svojho.

8
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paprčky očistíme, odstránime pazúriky a umyjeme. Pripravíme a umyjeme zeleninu.
  2. Cibuľku aj cesnak nakrájame, posmažíme do sklovita, pridáme červenú mletú papriku sladkú aj štipľavú podľa chuti, koľko znesieme.
  3. Pridáme paprčky, trošku opečieme z oboch strán. Potom podlejeme vodou a dusíme.
  4. Ak sú paprčky polomäkké pridáme ďalšiu zeleninu- mrkvu, zelenú papriku, paradajku, zeler. Dovaríme všetko domäkka. Môžu sa pridať aj na kocky nakrájané zemiaky.
  5. Guláš zahustíme múkou - zátrepkou. Povaríme 3-5 minút, odstavíme. Ak robíme guláš so zemiakmi zahusťujeme ho najemno postrúhanými zemiakmi.
  6. Podávame s chlebom. Dobrú chuť.