Paprčkový guláš
Autor receptu: evasik
Môj manžel rád varí. Občas si pochutnávame aj na paprčkovom guláši.
Recept je jednoduchý, tak ako pri iných gulášoch, len s tým rozdielom, že môj manžel tam pridá ingrediencie podľa svojho.
8 porcií |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Paprčky očistíme, odstránime pazúriky a umyjeme. Pripravíme a umyjeme zeleninu.
- Cibuľku aj cesnak nakrájame, posmažíme do sklovita, pridáme červenú mletú papriku sladkú aj štipľavú podľa chuti, koľko znesieme.
- Pridáme paprčky, trošku opečieme z oboch strán. Potom podlejeme vodou a dusíme.
- Ak sú paprčky polomäkké pridáme ďalšiu zeleninu- mrkvu, zelenú papriku, paradajku, zeler. Dovaríme všetko domäkka.
Môžu sa pridať aj na kocky nakrájané zemiaky.
- Guláš zahustíme múkou - zátrepkou. Povaríme 3-5 minút, odstavíme.
Ak robíme guláš so zemiakmi zahusťujeme ho najemno postrúhanými zemiakmi.
- Podávame s chlebom. Dobrú chuť.