Panenka v brusnicovej omáčke s batátovým pyré
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 7. júna 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
400 g |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
180 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vo vriacej osolenej vode varíme batáty a mrkvu nakrájanú na malé kúsky. Varíme približne 10 minút, aby všetko zmäklo. K uvarenej scedenej zelenine pridáme maslo, popučíme a dosolíme podľa chuti.
- 2
Z bravčovej panenky odrežeme tuk a šľachy. Mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Opečieme ich zo všetkých strán na rozohriatej panvici s olejom. Opečenú panenku tabalíme na 10 minút do alobalu, aby došla a po rozkrojení ostala šťavnatá a ružová.
- 3
Omáčku pripravíme z brusnicového džemu a vína, ktoré spolu varíme približne 5 minút, aby omáčka zhustla. Brokolicu domäkka uvaríme nad parou alebo vo vode. Bravčovú panenku podávame rozkrojenú s pripraveným pyré, parenou brokolicou a brusnicovou omáčkou. Posypeme drveným korením.
Tiež bravčová panenka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu