Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka v brusnicovej omáčke s batátovým pyré

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 7. júna 2017
Panenka v brusnicovej omáčke s batátovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
300 g
300 g
200 g
400 g
300 ml
180 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode varíme batáty a mrkvu nakrájanú na malé kúsky. Varíme približne 10 minút, aby všetko zmäklo. K uvarenej scedenej zelenine pridáme maslo, popučíme a dosolíme podľa chuti.

  2. 2

    Z bravčovej panenky odrežeme tuk a šľachy. Mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Opečieme ich zo všetkých strán na rozohriatej panvici s olejom. Opečenú panenku tabalíme na 10 minút do alobalu, aby došla a po rozkrojení ostala šťavnatá a ružová.

  3. 3

    Omáčku pripravíme z brusnicového džemu a vína, ktoré spolu varíme približne 5 minút, aby omáčka zhustla. Brokolicu domäkka uvaríme nad parou alebo vo vode. Bravčovú panenku podávame rozkrojenú s pripraveným pyré, parenou brokolicou a brusnicovou omáčkou. Posypeme drveným korením.

Diskusia k receptu

lavin
Skvelý, chutný a rýchly recept. Ďakujem
klarajka
Dnes som robila na obed, výborný, jednoduchý recept. Všetkým chutilo. Ďakujem.
inka6370
Výborný recept len do omáčky som dala trošku masla na koniec na zjemnenie.Ďakujem
mirkajan
Náš dnešný obed, bolo to vynikajúce. Pyré som urobila len z batátov, bez mrkvy a do omáčky som na záver primiešala trochu Solamylu rozmiešaného vo vode (nechcela potvora zhustnúť) a 2 PL citrónovej šťavy. Nezostalo nič...