Bravčová panenka

Panenka v brusnicovej omáčke s batátovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Vo vriacej osolenej vode varíme batáty a mrkvu nakrájanú na malé kúsky. Varíme približne 10 minút, aby všetko zmäklo. K uvarenej scedenej zelenine pridáme maslo, popučíme a dosolíme podľa chuti.
  2. Z bravčovej panenky odrežeme tuk a šľachy. Mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Opečieme ich zo všetkých strán na rozohriatej panvici s olejom. Opečenú panenku tabalíme na 10 minút do alobalu, aby došla a po rozkrojení ostala šťavnatá a ružová.
  3. Omáčku pripravíme z brusnicového džemu a vína, ktoré spolu varíme približne 5 minút, aby omáčka zhustla. Brokolicu domäkka uvaríme nad parou alebo vo vode. Bravčovú panenku podávame rozkrojenú s pripraveným pyré, parenou brokolicou a brusnicovou omáčkou. Posypeme drveným korením.