Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli

Autor receptu: redakcia

Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že práve tu a teraz pre hosťa navaríme to najlepšie jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku nakrájame, dochutíme a obalíme plátkami slaniny, opečieme z obidvoch strán.
  2. Smotanový kel: Kel nakrájame na väčšie kusy, sparíme vriacou vodou, urestujeme, pridáme smotanu na varenie, dochutíme a zredukujeme.
  3. Hubové ragú: Šampiňóny nakrájame, urestujeme na masle spolu s cibuľkou a cesnakom. Podlejeme vínom, ochutíme a zredukujeme.
  4. Paprikové pyré: Červenú papriku osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť, kým šupka nestmavne. Papriku vyberieme, dáme do misy a zakryjeme fóliou. Vychladnutú papriku ošúpeme a rozmixujeme s troškou smotany na varenie, dochutíme soľou a korením.
  5. Zemiakovo-cuketové placky: Zemiaky a cuketu postrúhame, pridáme soľ, vajíčko, korenie, múku podľa potreby a upečieme placky.