Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
Autor receptu: redakcia
Poklady na
tanieri sa u nás
nerodia z exotických
ingrediencií.
Všedné, ale kvalitné
suroviny radšej koreníme
vášňou, fantáziou
a presvedčením,
že práve tu a teraz
pre hosťa navaríme to
najlepšie jedlo.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú panenku nakrájame, dochutíme a obalíme plátkami
slaniny, opečieme z obidvoch strán.
- Smotanový kel: Kel nakrájame na väčšie kusy, sparíme
vriacou vodou, urestujeme, pridáme smotanu na varenie,
dochutíme a zredukujeme.
- Hubové ragú: Šampiňóny nakrájame, urestujeme na masle spolu
s cibuľkou a cesnakom. Podlejeme vínom, ochutíme a zredukujeme.
- Paprikové pyré: Červenú papriku osolíme, pokvapkáme
olivovým olejom a dáme piecť, kým šupka nestmavne. Papriku
vyberieme, dáme do misy a zakryjeme fóliou. Vychladnutú papriku ošúpeme a rozmixujeme s troškou smotany
na varenie, dochutíme soľou a korením.
- Zemiakovo-cuketové placky:
Zemiaky a cuketu postrúhame, pridáme soľ, vajíčko, korenie,
múku podľa potreby a upečieme placky.