Kysnutý koláč
Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Áno, je to doslova "PÁN brioche", lebo tak vyzerá a taktiež chutí vynikajúco. Vhodný na raňajky, ale aj
len tak ku
kávičke. No darmo budem vypisovať chvály, treba
vyskúšať!
16 porcií |
15 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravím si suroviny. Vo vode nechám iba rozpustiť droždie
- a postupne si pridám na zhnetenie do robota všetky suroviny. Keď to robím ručne, tak postupne pridávam do misky suroviny a cesto dobre vymiesim. Cesto by malo byť tuhšie, nie lepkavé.
- Pred koncom hnetenia pridám nakrajanú čokoládu a zahnetiem.
- Cesto necháť kysnuť zakryté 4 - 6 hodín pri izbovej teplote.
- Potom cesto vyložiť a rozdeliť na 16 rovnakých častí. Urobiť guľky.
- Misku alebo pekáč vymastiť a guľky uložiť do misky. Zakryté nechať ešte 30 min. podkysnuť. Medzitým si vyhrejeme rúru na 180 °C.
- Pred pečením potrieme žĺtkom a dáme upiecť.
- Upečené necháme vychladiť na mriežke.
- Dobrú chuť.