Slané palacinky

Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou

Autor receptu: redakcia

Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa zas maslovú príchuť.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv pripravíme cesto na palacinky. Vajcia jemne rozšľaháme. Postupne do nich vmiešame múku a až potom vmiešame mlieko a štipku soli. Cesto necháme chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Panvicu s nepriľnavým povrchom zahrejeme a vymastíme prepusteným maslom. Potom vlejeme malú naberačku cesta a krúživým pohybom ho rozlejeme po celej panvici. Palacinku opečieme, potom otočíme a dopečieme z druhej strany dozlatista. Postupne upečieme všetky palacinky a udržiavame ich v teple.
  3. Na panvici rozpustíme lyžicu masla. Vložíme rozkrojené baklažány a na miernom ohni ich opekáme, kým nezmäknú.
  4. Vajcia s lyžicou kyslej smotany jemne rozmiešame vidličkou. V panvici s nepriľnavým povrchom rozpustíme kúsok masla. Vlejeme vajcia a na miernom ohni ich za občasného miešania usmažíme. Osolíme a okoreníme.
  5. Palacinku naplníme časťou miešaných vajec. Pridáme scedenú fazuľu zmiešanú so zvyšnou kyslou smotanou a opečené baklažány. Posypeme parmezánom.