Palacinky, ktoré každý pozná

hrky - fotkahrky, 24. augusta 2013
Palacinky, ktoré každý pozná
Foto: hrky

Palacinky každý určite pozná a vie ako sa robia. Ja ich zvyknem robiť naraz na dvoch panviciach, a odvtedy už nemám taký odpor k Zobraziť celý popisPalacinky každý určite pozná a vie ako sa robia. Ja ich zvyknem robiť naraz na dvoch panviciach, a odvtedy už nemám taký odpor k ich pečeniu, hlavne v lete, pretože mi to netrvá tak dlho :)

10
porcií
30 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
1/2 kg
2 ks




Postup

  1. 1

    Cesto si vyrobíme z múky, mlieka, vajca, vanilkového cukru pre lepšiu chuť a vanilkového struku pre lepšiu arómu.

  2. 2

    Pečieme na panvici jemne potretej olejom

  3. 3

    Plníme podľa chuti džemom, lekvárom, nutelou a navrch dáme šľahačku, jahody, prípadne aj pistácie. Je to famózne, no teraz som robila s jahôdkami :)

Diskusia k receptu

sovka62
Dievča moje, kto vie, ten vie, ale kto nevie, tomu tvoj recept bez uvedenia množstiev veru nepomôže. Verím, že ich robíš od oka, lebo presne vieš akú konzistenciu má mať cesto, ale ak si chcela pridať recept, mala si radšej poctivo vážiť a merať, potom by z tvojho receptu mal úžitok aj začiatočník.
Na záver malá rada: cesto si zarob aspoň hodinku vopred, lepšie sa potom pečie a pre pečením do cesta pridaj olej, potom už stačí pomastiť len pod prvé palacinky, pod ostatné netreba, budú menej mastné.
hrky
Milá sovka62, nikdy ich nerobím od oka, už z názvu musíš vedieť, že je to klasický recept, aký robí každý.
A myslím, že ak ty nie si začiatočník, vieš ako sa robia a nepotrebuješ presné množstvá. Ale ak ti to chýba, tak nech sa páči - 1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia a 1l mlieka, samozrejme cukor podľa chuti a struk tiež :). Mne sa ešte nikdy nezlepili, čiže do cesta nie je potreba vôbec olej dávať, už tak by boli mastné :), a to ich vyhadzujem na panvici a nelepia sa, to je moja malá rada pre teba na záver:). Ak si nie začiatočník, nemyslím, že tvoj postoj bol namieste :)
Ja som recept pridala pre zaujímavosť, ak by niekto chcel niečo vylepšiť, pretože toto nie je portál na súťaženie, kto je v čom lepší myslím a tiež si nepamätám, že by sme si potykali :)
rela
@hrky , s takou aroganciou som sa na vareche už dávno nestretla... To skutočne nemá obdobu. Čo je na tomto recepte zaujímavé a čím si nás chcela poučiť som nepochopila. Varecháči si tykajú už od začiatku.
Nie je to však prvý krát, že takto arogantne reagujú na dobre mienenú pripomienku práve ľudia s nič nehovoriacim receptom.
rela
@hrky , ešte si dovolím pripomenúť Tvoj zážitok z 21.4.2010. Tykáš tam dokonca aj @sovke ...?!
hrky
neviem, čo bolo arogantné na mojej odpovedi.. pridala som bežný recept, ktorým som nikoho nechcela poučovať, veď to už vyplýva priamo z nadpisu predsa, ýe je to bežný recept.
Toto je portál o poučovaní ? nemyslím:) ak sa niekomu recept nepozdáva, prehliadnem a nereagujem, a nepridávam si ho do svojej kuchárskej knihy, o tom táto stránka je, či nie ?

hrky
aj ja si dovolím pripomenúť rela :) - obúvaš sa do mňa neviem vôbec prečo a sama tu nemáš žiadny recept pridaný :) zvláštne ..
izabella929
no pekne.! trošku sa traba krotiť...nepridala si množstvá surovín a ešte ty si rozčúlená...
hrky
nie som rozčúlená, iba som reagovala na dotaz :)
rela
Varenie nie je moje hobby. Preto nepovažujem za potrebné prezentovať sa obyčajným receptom iba preto, aby som sa zviditeľnila. Je tu množstvo skutočne výborných receptov, s dokonale spracovanými návodmi a nemenej dokonalými fotopostupmi. Sú pre mňa veľkou inšpiráciou. Navyše je tu veľa príjemných ľudí, ktorí nielenže dobre poradia, ale aj vedia pobaviť svojimi úsmevnými zážitkami (@sovka je tiež jedna z nich).Práve preto chodím na Varechu.
havino
tá ješitnosť ked svetom vládne a človeku rozum múti, však?
@sovka , vidíš, za dobrotu na žobrotu
@hrky , ako dlho si nebola na vareche, podľa tvojej reakcie na @sovku asi dosť dlho, tu si tykáme všetci, kto si to neželá, nech dá na papier,nebolo by od veci ešte raz si prečítať sovkin komentár a zamyslieť sa, že či si zareagovala správne, jej tvoj rozpis surovín určite nechýba, ale ak píšeš, že si pridala recept, nie inšpiráciu, recepty sú aj o množstve a rozpise surovín a že si ho pridala pre zaujímavosť, tak pre akú? že dávaš 5 vajec, 8 vajec??? dva vanilkové struky pre vôňu, či aká zaujímavosť?
neboj, ja som čítala , že dávaš dve, ale teda si zabudla na tú zaujimavosť upozorniť, ked už teda nemáš rozpis surovín, aby tí čo ich robia a vedia robiť, si tie svoje obohatili o tvoju zaujímavosť
hrky
Rela, ak nie je varenie tvoje hobby, neviem čo ťa rozčuľuje môj pridaný recept. Je to smiešne toto celé, nebudem sa k tým komentárom už vyjadrovať, môj nadpis receptu hovorí za všetko, nemám sa prečo obhajovať a ak niekto nemá čo robiť a za svoje hobby považuje obúvanie sa do ľudí, ktorí sem recepty pridávajú, nemám viac k tomu čo dodať
A konkrétne ešte k tebe Rela, nezviditeľňujem sa, nemám to za potreby, nemám to prečo robiť, pridávam sem recepty, ktoré niekoho môžu zaujať a veľa ľudí aj v minulosti zaujali..
na zážitky sú iné portály myslím 
a ešte sa teda ospravedlňujem ľuďom, ktorých som neviem prečo urazila pridaním môjho receptu..
skúste sa nad tým zamyslieť, veď je to smiešne..

len toľko :)