Palacinková roláda so smotanovou plnkou
Foto: razomzastolom
Palacinky iným spôsobom. Neskutočne lahodný dezert, ktorý chutí každému.
Zdroj: https://youtu.be/z1lsYqzftyA
porcií
príprava
Postup
-
1
Príprava palaciniek. Zmiešať suché suroviny: múku, kakao, soľ, kryštálový a vanilkový cukor. Pridať mlieko izbovej teploty a zmes dôkladne vyšľahať ručným mixérom. Pridať vajcia a opäť zľahka vyšľahať. Nechať postáť 10 minút. Rozohriať panvicu (priemer cca 23 cm), vymastiť maslom, po celej ploche panvice tenkou vrstvou naliať jednu desatinu tekutého cesta. Palacinky smažiť na miernom plameni z oboch strán.
- 2
Príprava plnky. Do kyslej smotany izbovej teplote pridať cukor a stužovač (Smeta-fix) na šľahanie. Zľahka premiešať, až kým nebude homogénne.
- 3
Rolovanie rolády. Vychladnuté palacinky dať na rovnú plochu, naniesť tenkú vrstvu plnky. Palacinku začneme rolovať do tvaru rolády. Na koniec prvej palacinky, vo vzdialenosti asi 2 cm od okraja, položiť druhú palacinku na ktorú tiež naniesť vrstvu plnky, a pokračovať v rolovaní rolády. To isté urobiť so všetkými nasledujúcimi palacinkami. Roládu zabaliť do potravinovej fólie a dať na 2 hodiny do chladničky. Odstrániť potravinovú fóliu a vrch rolády posypať kakaovým práškom.
- 4
Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/z1lsYqzftyA
Tiež palacinková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Autorka receptu doplnila mlieko do zoznamu surovín. Ďakujeme za upozornenie.
Doplnené. Ďakujem!
Ďakujem! :-)))