Palacinková roláda
Palacinková roláda

Palacinková roláda so smotanovou plnkou

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 2. júna 2021

Palacinky iným spôsobom. Neskutočne lahodný dezert, ktorý chutí každému.
Zdroj: https://youtu.be/z1lsYqzftyA

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Palacinky:
120 g
10 g
30 g
2 g
2 ks
40 g
štipka
310 ml
Plnka:
250 g
25 g
10 g (stužovač)




Postup

  1. 1

    Príprava palaciniek. Zmiešať suché suroviny: múku, kakao, soľ, kryštálový a vanilkový cukor. Pridať mlieko izbovej teploty a zmes dôkladne vyšľahať ručným mixérom. Pridať vajcia a opäť zľahka vyšľahať. Nechať postáť 10 minút. Rozohriať panvicu (priemer cca 23 cm), vymastiť maslom, po celej ploche panvice tenkou vrstvou naliať jednu desatinu tekutého cesta. Palacinky smažiť na miernom plameni z oboch strán.

  2. 2

    Príprava plnky. Do kyslej smotany izbovej teplote pridať cukor a stužovač (Smeta-fix) na šľahanie. Zľahka premiešať, až kým nebude homogénne.

  3. 3

    Rolovanie rolády. Vychladnuté palacinky dať na rovnú plochu, naniesť tenkú vrstvu plnky. Palacinku začneme rolovať do tvaru rolády. Na koniec prvej palacinky, vo vzdialenosti asi 2 cm od okraja, položiť druhú palacinku na ktorú tiež naniesť vrstvu plnky, a pokračovať v rolovaní rolády. To isté urobiť so všetkými nasledujúcimi palacinkami. Roládu zabaliť do potravinovej fólie a dať na 2 hodiny do chladničky. Odstrániť potravinovú fóliu a vrch rolády posypať kakaovým práškom.

  4. 4

    Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/z1lsYqzftyA

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia