Palacinková roláda

domi454 - fotkadomi454, 12. apríla 2014
Palacinková roláda
Foto: domi454

Dezert pre milovníkov čerstvých jahôd a šľahačky.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
1 ks
110 g
1 štipka
1 štipka
1 čl
Plnka:
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z cesta si urobíme klasické palacinky.

    Palacinková roláda - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme ich na papier na pečenie tak, že ich dávame do radu, aby sa z dvoch tretín prekrývali. Na začiatok a na koniec som dala polovičnú palacinku, aby tam nebola len jedna vrstva.

    Palacinková roláda - obrázok 2
  3. 3

    Potrieme jahodovým džemom

    Palacinková roláda - obrázok 3
  4. 4

    a vyšľahanou šľahačkou. Podľa potreby ju môžeme osladiť vanilkovým cukrom.

    Palacinková roláda - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme tesne vedľa seba celé jahody.

    Palacinková roláda - obrázok 5
  6. 6

    Pomocou papiera zvinieme do rolády.

    Palacinková roláda - obrázok 6
  7. 7

    Keďže som mala nejaké vysoké jahody, dobre sa cesto neprekrylo. Problém som vyriešila položením polovičných palaciniek. Zabalíme do papiera a dáme stuhnúť do chladničky asi na hodinu.

    Palacinková roláda - obrázok 7
  8. 8

    Potom roládu nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. Snažíme sa vždy prerezať jahodu v strede. A mlsné jazýčky si prídu na svoje.

    Palacinková roláda - obrázok 8

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
vyborne, netradicne, svieze! na prvy pohlad som myslela, ze listkove (strudlove) cesto, lebo to vyzera ako pecene, a ono palacinky :) a pekne foto :)

Pridaj komentár k receptu: