Foto: domi454
Dezert pre milovníkov čerstvých jahôd a šľahačky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z cesta si urobíme klasické palacinky.
-
2
Poukladáme ich na papier na pečenie tak, že ich dávame do radu, aby sa z dvoch tretín prekrývali. Na začiatok a na koniec som dala polovičnú palacinku, aby tam nebola len jedna vrstva.
-
3
Potrieme jahodovým džemom
-
4
a vyšľahanou šľahačkou. Podľa potreby ju môžeme osladiť vanilkovým cukrom.
-
5
Poukladáme tesne vedľa seba celé jahody.
-
6
Pomocou papiera zvinieme do rolády.
-
7
Keďže som mala nejaké vysoké jahody, dobre sa cesto neprekrylo. Problém som vyriešila položením polovičných palaciniek. Zabalíme do papiera a dáme stuhnúť do chladničky asi na hodinu.
-
8
Potom roládu nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. Snažíme sa vždy prerezať jahodu v strede. A mlsné jazýčky si prídu na svoje.
Diskusia k receptu