Palacinková roláda s tvarohom a ovocím fotorecept
Foto: tatranka
Príma,rýchlu roládu,s palacinkového cesta.Bez vysmážania,bez množstva tuku,dobre vyzerajúcu.Pôsobí,ako pekný a chutný zákusok.Dá sa jesť teplá,ale aj servírovať ako múčnik za hlavným menu. Zobraziť celý popisPríma,rýchlu roládu,s palacinkového cesta.Bez vysmážania,bez množstva tuku,dobre vyzerajúcu.Pôsobí,ako pekný a chutný zákusok.Dá sa jesť teplá,ale aj servírovať ako múčnik za hlavným menu. Podávam k nej želatinové, ovocné koláčiky,pre spestrenie chute. Korunkou rolády je poliaty karamel s posekanými orieškami.@tatranka
príprava
na 220 °C
Suroviny
cesto: | |
500 ml |
|
130 g |
|
štipka pre chuť |
|
2 kávové lyžičky |
|
1 celé,1 žĺtko |
|
plnka: | |
250 g ,mierne hrudkovitý |
|
50 g |
|
z 1 bielka |
|
2 lyžice |
|
1 balíček |
|
pol káv.lyžičky |
|
120 g |
|
z jedného citróna |
|
3 veľké,alebo 15 ks koliesok |
|
iné na ukončenie: | |
na pomastenie peč.papiera |
|
ľubovolný |
|
3 pol lyžice,ľubovolný |
|
hrsť sekaných |
|
3 pol lyžice na karamel |
|
1 dcl |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Potrebné ingrediencie.
-
2
V mixery si spracujem palacinkové cesto: mlieko,múka hladká,soľ,cukor,1,5 vajíčka.Bielko mi ostane.To pôjde našľahané do tvarohu. Zmixujem a nechám asi 10 minút oddýchnuť. Papier na pečenie potriem na tenúčko olejom.Použijem veľký nízky plech. Cesto vylejem na vymastený papier a stierkou rovnomerne rozotriem. Dám do rúry piecť,ktorú som si rozohriala predtým na 220 0C.Cesto sa pečie 12-15minút.Ak sa vám cesto na niektorých miestach začne nafukovať,nie je to nič zlé,naopak,máte dobré cesto.Len tie bublinky napichnite,aby vzduch unikol. Upečené cesto vyklopte na dosku a zrolujte ho aj s papierom ako roládu.
-
3
Kým mi cesto trochu vychladne,urobím si plnku.Tvaroh pr.cukor,vanilkový cukor,škoricu,hrozienka,maslo citrónovú kôru, dobre vymiešam.Pridám postrúhané piškóty.Tie majú za úlohu stiahnuť tekutinu tvorenú z tvarohu a cukru.Ja som mala dlhé.Na koniec pridám ušľahaný sneh z jedného bielka.Pomaly premiešam
-
4
Potom roztočím roládu a stiahnem ju z papiera.Lekvár len na tenučko potriem.Ja som mala marhuľový.Na lekvár nanesiem plnku a rovnomerne rozotriem.Keďže mám vždy po ruke hrozienka namáčané v rume,tie som rovnomerne rozložila po plnke. Na koniec som pokrájala kompót broskyňový a ten som uložila na roládu.Kde začínam zatáčať roládu,tam som dala hustejšie kompótu.Bude tvoriť stred rolády.A potom už len sporadicky som uložila v riadkoch.
-
5
Na koniec som si uvarila z kryštálového cukru,vody a masla karamel,ktoým som roladu poliala a posypala posekanými orechmi Keďže podávam k takýmto palacinkám aj ovocný,želatinový koláčik,tak aj ten je na tanieriku.
-
6
Chutná palacinková roláda.Bez tukov,hoci sladká.
-
7
Tiež tu mám na Vareche spracované palacinky na spôsob špízu.Veľmi chutné. http://varecha.pravda.sk/recepty/palacinky-s-ovocim-ako-spiz-fotorecept/17409-recept.html
Tiež máme radi palacinky,takže variácii na túto dobrotu,nikdy nie je dosť.
@martamm máš pravdu.Robím ho presne takto aj so špenátovou plnkou,karfiolovou...Dá sa rôzne takáto palacinka ako roládka naplniť.Premýšľala som už aj nad hlivou,alebo šampiňonmi.Niečo vyskúšam a ak bude chutiť,nafotím a pridám.
Máš 1 *** :-)
l
@marianne69 som rada ,že sa ti moje recepty páčia.Tiež ma veľmi potešila tvoja pochvala.Rada varím,pečiem a hlavne rada robím veci nie pedantne,ale poriadne! Nie som ja pedant!!! No lichotí mi to.Ďakujem.
Ja to tak neviem a preto neuverejňujem recepty. Možno neskôr.
No som z tých,čo sa neradi vzdávajú a tak som sa dopracovala aj pochvaly napr.od teba.Teší ma to a ďakujem.Pokiaľ sa budeš držať receptu,tu nie je čo pokaziť a palacinková roláda sa ti určite vydarí.