Palacinková roláda s tvarohom a ovocím fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 14. júna 2012
Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept)
Foto: tatranka

Príma,rýchlu roládu,s palacinkového cesta.Bez vysmážania,bez množstva tuku,dobre vyzerajúcu.Pôsobí,ako pekný a chutný zákusok.Dá sa jesť teplá,ale aj servírovať ako múčnik za hlavným menu. Zobraziť celý popisPríma,rýchlu roládu,s palacinkového cesta.Bez vysmážania,bez množstva tuku,dobre vyzerajúcu.Pôsobí,ako pekný a chutný zákusok.Dá sa jesť teplá,ale aj servírovať ako múčnik za hlavným menu. Podávam k nej želatinové, ovocné koláčiky,pre spestrenie chute. Korunkou rolády je poliaty karamel s posekanými orieškami.@tatranka

50 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

cesto:
500  ml
130  g
štipka  pre chuť
2  kávové lyžičky
1  celé,1 žĺtko
plnka:
250  g ,mierne hrudkovitý
50  g
z 1 bielka
2  lyžice
1  balíček
pol  káv.lyžičky
120  g
 z jedného citróna
3  veľké,alebo 15 ks koliesok
iné na ukončenie:
na pomastenie peč.papiera
ľubovolný
3  pol lyžice,ľubovolný
hrsť  sekaných
3  pol lyžice na karamel
1  dcl
1  lyžička




Postup

  1. 1

    Potrebné ingrediencie.

    Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mixery si spracujem palacinkové cesto: mlieko,múka hladká,soľ,cukor,1,5 vajíčka.Bielko mi ostane.To pôjde našľahané do tvarohu. Zmixujem a nechám asi 10 minút oddýchnuť. Papier na pečenie potriem na tenúčko olejom.Použijem veľký nízky plech. Cesto vylejem na vymastený papier a stierkou rovnomerne rozotriem. Dám do rúry piecť,ktorú som si rozohriala predtým na 220 0C.Cesto sa pečie 12-15minút.Ak sa vám cesto na niektorých miestach začne nafukovať,nie je to nič zlé,naopak,máte dobré cesto.Len tie bublinky napichnite,aby vzduch unikol. Upečené cesto vyklopte na dosku a zrolujte ho aj s papierom ako roládu.

    Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým mi cesto trochu vychladne,urobím si plnku.Tvaroh pr.cukor,vanilkový cukor,škoricu,hrozienka,maslo citrónovú kôru, dobre vymiešam.Pridám postrúhané piškóty.Tie majú za úlohu stiahnuť tekutinu tvorenú z tvarohu a cukru.Ja som mala dlhé.Na koniec pridám ušľahaný sneh z jedného bielka.Pomaly premiešam

    Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom roztočím roládu a stiahnem ju z papiera.Lekvár len na tenučko potriem.Ja som mala marhuľový.Na lekvár nanesiem plnku a rovnomerne rozotriem.Keďže mám vždy po ruke hrozienka namáčané v rume,tie som rovnomerne rozložila po plnke. Na koniec som pokrájala kompót broskyňový a ten som uložila na roládu.Kde začínam zatáčať roládu,tam som dala hustejšie kompótu.Bude tvoriť stred rolády.A potom už len sporadicky som uložila v riadkoch.

    Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na koniec som si uvarila z kryštálového cukru,vody a masla karamel,ktoým som roladu poliala a posypala posekanými orechmi Keďže podávam k takýmto palacinkám aj ovocný,želatinový koláčik,tak aj ten je na tanieriku.

    Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chutná palacinková roláda.Bez tukov,hoci sladká.

    Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tiež tu mám na Vareche spracované palacinky na spôsob špízu.Veľmi chutné. http://varecha.pravda.sk/recepty/palacinky-s-ovocim-ako-spiz-fotorecept/17409-recept.html

    Palacinková roláda s tvarohom a ovocím (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mayya
Krásne fotky, palacinky na všetky spôsoby by som mohla jesť každý deň, už je uložená v mojej KK.
akeber
nááádherné , krásne nafotené určite vyskúšam :-)
tatranka
@letisia vidíš,neoverila som si recept s palacinkami a veru som nevedela,že už niekto v tomto prípade @evusik už podobný recept má.No predsa je medzi nimi rozdieľ aj v gramáži,takže ako píšeš,skús aj tento recept.
Tiež máme radi palacinky,takže variácii na túto dobrotu,nikdy nie je dosť.
martamm
Toto je perfektneeee, nerada stojim nad sporakom pri peceni palaciniek, takze urcite Tvoj recept vyskusam a nielen na sladko, ale aj slany, naplnim sampionmi a maskom...
3sandra3
výborná a krásna roláda,,, tiež máme radi palacinky, takže isto vyskúšam. Recept ide do kk do rubriky - Plánované.
babkamt
Oceňujem tvoju kreativitu. Ako vždy perfektne nafotené. Ukladám do kk.
marijanka712
@tatranka super nápad ja to tiež vyskúšam nielen že nemusíš stať pri šporaku , ale aj neprepaluješ olej a je to trocha " zdravšie" ked to plniš tvarochom a neprecukruješ tak je to celkom zdravé s čerstvým ovocim viem si to živo prdstaviť s malinami , s ribizlami aj s jahodami no a nakoniec aj s kompotmi -VYNIKAJÚCI NÁPAD na 1*****
tatranka
Ďakujem vám za komentáriky a vidím,že sa vám recept celkom páči.
@martamm máš pravdu.Robím ho presne takto aj so špenátovou plnkou,karfiolovou...Dá sa rôzne takáto palacinka ako roládka naplniť.Premýšľala som už aj nad hlivou,alebo šampiňonmi.Niečo vyskúšam a ak bude chutiť,nafotím a pridám.
margaretka28
No toto ja by som mohla robiť len ked budem sama doma,lebo ja palacinky nestíham piecť,miznú z taniera rýchlosťou svetla a to robím na 2 panviciach naraz.:-)))
havino
parádne, parádne, ukladám a v sobotu návšteve pečiem, ešte som nič také nerobila
tiziana
no nemám slov...úžasne perfektná roláda a k tomu sladká, mňam!
babav
Paradna rolada , iste velka maskrta..... recept krasne prezentovany!
l
marianne69
Túto roládku keď spravím,budem za hviezdu @tatranka :-D a môj muž bude uveličeny,kombináciu palacinky-tvaroh miluje,včera som si pozrela rad-radom všetky Tvoje recepty a musím skonštatovať,že si velký pedant,do jedného sú všetky krásne odprezentované,radosť ich čítať...
tatranka
Ďakujem za pekné komentáriky.
@marianne69 som rada ,že sa ti moje recepty páčia.Tiež ma veľmi potešila tvoja pochvala.Rada varím,pečiem a hlavne rada robím veci nie pedantne,ale poriadne! Nie som ja pedant!!! No lichotí mi to.Ďakujem.
evanaaa
Krása @tatranka , ako vždy, ty to vieš. Práve dnes som robila lievance, ale také palacinkové, z 10%-nej smotany a troch druhov múky, zuvlášť som v nej rozhabarkovala vajcia (4) a potom do nej sneh, no dala som aj trochu PDP, vanil. arómu a štipku škorice. S nutelou a šľahačkou sa dali jesť.
tatranka
@evanaaa určite to bola dobrota.Dobrá gazdinka si poradí a aj vymyslí vždy niečo chutné.Napísala si,že sa dali jesť.Určite boli veľmi chutné.Ja robievam na rýchlo lievance z kyslej smotany.Tiež sú veľmi chutné.
anene
Recept uložený, vytlačený už len čaká na odskúšanie. Palacinky musia byť úžasné. Pekne nafotené, graficky upravené ako v kuchárskej knihe.
Ja to tak neviem a preto neuverejňujem recepty. Možno neskôr.
tatranka
@anene neviem od kedy si na Vareche,ale aj ja som veľmi nevedela najprv fotografie správne a dobre umiestňovať.Trvalo mi to,kým som postupne prišla na to,ako to mám robiť.Dnes sa mi už ľahko o tom rozpráva,ale neraz mi veru bolo do plaču.
No som z tých,čo sa neradi vzdávajú a tak som sa dopracovala aj pochvaly napr.od teba.Teší ma to a ďakujem.Pokiaľ sa budeš držať receptu,tu nie je čo pokaziť a palacinková roláda sa ti určite vydarí.
tatranka
@anene prepáč už som si vyhľadala a teraz viem,že si mala v júni dvojročné výročie na Vareche.
anene
Ďakujem za povzbudenie, budem sa snažiť a palacinkovú roládu určite vyskúšam.
tatranka
naozaj veľmi dobrá a mne chutí aj za studena.Manžel má rád trochu nahriať v MR.
klarysa
Tatranka vy ste neuveriteľná :). Robíte skvelé recepty :). Ďakujem za inšpiráciu... utekám do obchodu :))
tatranka
@klarysa ,teším sa,že sa ti moje recepty páčia.Nech si aj naďalej spokojná s ich prípravou.
zuzanka1367
Tak toto je bomba!!! Už sa teším, keď prídu deti na víkend domov, ďakujem za pripomenutie receptu.