Ovsená kaša

Ovsená kaša so semienkami a zázvorom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky ľahko opražíme na panvici na kokosovom oleji. Plechovku kokosového mlieka otvoríme, tekutú časť nalejeme na ovsené vločky. Pridáme štipku soli, 150 ml vody a pozvoľna, za stáleho miešnia varíme, až budú mať vločky kašovitú konzistenciu. Podľa potreby prilejeme vodu.
  2. Do uvarenej kaše vmiešame pevnú časť kokosového mlieka a kašu rozdelíme ju na dva taniere.
  3. Zázvor nakrájame na kúsky, zmiešame ho s medom, semienkami a rozdelíme na porcie kaše. Pridáme egreše a všetko posypeme jemne opraženými mandľovými lupienkami.