Parené buchty
Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Autor receptu: redakcia
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země.
25 ks porcií |
30 (+ kysnutie) minút príprava |
7-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko rozmiešame s 1/3 múky, vajcami a droždím a vymiešame dohladka. Necháme asi 30 minút kysnúť, potom pridáme zvyšné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. To opäť necháme prikryté kysnúť do dvojnásobného objemu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 25 dielikov, na pomúčenej doske roztiahneme do placiek, naplníme ovocím a zabalíme. Necháme asi 10 minút krátko dokysnúť.
- Do hrnca nalejeme vodu do výšky 2 cm. Na hrniec položíme naparovač na knedle a naň papier na pečenie potretý olejom. Vodu privedieme do varu, potom
na parák umiestnime podľa veľkosti 5-6 knedlí ďalej od seba a prikryté paríme 7–8 minút. Ovocné knedle opatrne vyberieme na maslom potretý plech a vidličkou prepichneme. Takto uvaríme všetky knedle a nezabúdame dolievať vodu.
- Servírujeme tak, ako máme radi. A s láskou, samozrejme.