Parené buchty

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka

Autor receptu: redakcia

Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země.

25 ks
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko rozmiešame s 1/3 múky, vajcami a droždím a vymiešame dohladka. Necháme asi 30 minút kysnúť, potom pridáme zvyšné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. To opäť necháme prikryté kysnúť do dvojnásobného objemu.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 25 dielikov, na pomúčenej doske roztiahneme do placiek, naplníme ovocím a zabalíme. Necháme asi 10 minút krátko dokysnúť.
  3. Do hrnca nalejeme vodu do výšky 2 cm. Na hrniec položíme naparovač na knedle a naň papier na pečenie potretý olejom. Vodu privedieme do varu, potom na parák umiestnime podľa veľkosti 5-6 knedlí ďalej od seba a prikryté paríme 7–8 minút. Ovocné knedle opatrne vyberieme na maslom potretý plech a vidličkou prepichneme. Takto uvaríme všetky knedle a nezabúdame dolievať vodu.
  4. Servírujeme tak, ako máme radi. A s láskou, samozrejme.