Oškvarkové pagáčky
Autor receptu: hates
Tento recept robím z dvojitej dávky,ak ho skúsiš pochopíš prečo. U nás sa po nich totižto len tak zapráši.
60 porcií |
80 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- zo surovín si pripravíme kysnuté cesto,ja nerobím ani kvások ale dám všetko do pekárne zapnem program príprava cesta a nechám nech si s tým poradí,ale môžeš si pripraviť cesto v miske a nechať vykysnúť.Medzi tým si pomelieme oškvarky.
- cesto vyklopíme na pomúčenú dosku
- rozvaľkáme a na rozvaľkané dáme pomleté oškvarky
- oškvarky rozotrieme na cesto
- cesto potom zložíme okrajmy k stredu ako vidíš
- a potom preložíme zase okraje k sebe tak ako na obrázku
- takto poskladané cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 min.Cely postup opakujeme 3 krát vždy rozvaľkáme poskladáme a necháme odpočívať.
- nakoniec cesto rozvaľkáme ostrým nožom narežeme mriežku a povykrajujeme pagáčiky alebo po záhorácky pagáčky
- pagáčky potrieme rozšlahaným vajcom
- ja dávam na vrch ešte trochu mletého korenia
- a toto je hotový výsledok, prajem dobrú chuť