Oškvarkové pagáčky

Autor receptu: hates

Tento recept robím z dvojitej dávky,ak ho skúsiš pochopíš prečo. U nás sa po nich totižto len tak zapráši.

60
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. zo surovín si pripravíme kysnuté cesto,ja nerobím ani kvások ale dám všetko do pekárne zapnem program príprava cesta a nechám nech si s tým poradí,ale môžeš si pripraviť cesto v miske a nechať vykysnúť.Medzi tým si pomelieme oškvarky.
  2. cesto vyklopíme na pomúčenú dosku
  3. rozvaľkáme a na rozvaľkané dáme pomleté oškvarky
  4. oškvarky rozotrieme na cesto
  5. cesto potom zložíme okrajmy k stredu ako vidíš
  6. a potom preložíme zase okraje k sebe tak ako na obrázku
  7. takto poskladané cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 min.Cely postup opakujeme 3 krát vždy rozvaľkáme poskladáme a necháme odpočívať.
  8. nakoniec cesto rozvaľkáme ostrým nožom narežeme mriežku a povykrajujeme pagáčiky alebo po záhorácky pagáčky
  9. pagáčky potrieme rozšlahaným vajcom
  10. ja dávam na vrch ešte trochu mletého korenia
  11. a toto je hotový výsledok, prajem dobrú chuť