Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče

Autor receptu: ariela6

Výborné pagáčiky.

25 ks
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások z droždia, vlažného mlieka, cukru a trochy múky.
  2. Keď vzíde kvások, nalejeme ho k múke v mise, pridáme rozpustené maslo, vajíčko, žĺtok, soľ a nastrúhané uvarené zemiaky. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pomletými oškvarkami, preložíme a to opakujeme trikrát. Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozmiešaným vajíčkom a upečieme (20 minút na 180 °C).