Orechovo-vanilkový veniec fotorecept
Foto: ancicka
Výborný mäkučký a chutný veniec. Určite si na ňom pochutia tí, ktorí obľubujú orechové plnky.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
60 ml |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
375 g |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
80 g roztopené |
|
200 g (hrubšie zomleté) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
1 ks menšie (na potretie) |
|
Postup
-
1
Je dobré ak pri hnetení cesta použijete pomocníka, lebo cesto treba dobré vypracovať. Do misky si dáme všetky suroviny na cesto okrem masla a zapneme na najmenší stupeň, aby sa dobre premiešali. Keď sú suroviny spojené, počas miesenia pridáme po častiach maslo, aby sa zapracovalo do cesta a necháme hniesť ešte asi 5-7 min. Po vypracovaní cesto necháme zakryté kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
-
2
Pripravíme si plnku tak, že maslo necháme trocha roztopiť, orechy zomelieme na hrubšie, pridáme práškový, škoricový a karamelový cukor. Ten dodá príjemnú chuť orechom. Zamiešame.
-
3
Po vykysnutí cesto vyberieme z misky na dosku a rozvaľkáme ho do obdlžníka na hrúbku asi na 1 cm. Potrieme pripravenou orechovou plnkou a stočíme do rolky. Rolku potom rozrežeme pozdĺž na polovice, ktoré spolu spletieme tak, aby plnka bola na vrchu. Vložíme do vymastenenej formy.
-
4
Veniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme podkysnúť. Pre urýchlenie, zapnem rúru na 50 °C a vložím formu do rúry na 10 min. Potom formu vyberiem, rúru zapnem na požadovanú teplotu - v tomto prípade 180 °C - a keď sa nahreje, vložím do rúry upiecť.
-
5
Upečený veniec necháme na mriežke vychladnúť.
-
6
Dobrú chuť.
Vybehat :)))
Vyskúšam:-)) !
Jsi pojedla vtipnou kaši, ne?! Haha
Pak musí stačit jen kukat.