Orechový koláč
Orechový koláč

Orechovo-vanilkový veniec fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 3. decembra 2019
Orechovo-vanilkový veniec (fotorecept)
Foto: ancicka

Výborný mäkučký a chutný veniec. Určite si na ňom pochutia tí, ktorí obľubujú orechové plnky.

12
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

60 ml
1 bal. (Dr.Oetker)
375 g
1 ČL
3 PL
3 ks
100 g
1 bal.
Plnka:
80 g roztopené
200 g (hrubšie zomleté)
1 bal.
1 bal.
1 PL
1 ks menšie (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Je dobré ak pri hnetení cesta použijete pomocníka, lebo cesto treba dobré vypracovať. Do misky si dáme všetky suroviny na cesto okrem masla a zapneme na najmenší stupeň, aby sa dobre premiešali. Keď sú suroviny spojené, počas miesenia pridáme po častiach maslo, aby sa zapracovalo do cesta a necháme hniesť ešte asi 5-7 min. Po vypracovaní cesto necháme zakryté kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.

    Orechovo-vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku tak, že maslo necháme trocha roztopiť, orechy zomelieme na hrubšie, pridáme práškový, škoricový a karamelový cukor. Ten dodá príjemnú chuť orechom. Zamiešame.

    Orechovo-vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto vyberieme z misky na dosku a rozvaľkáme ho do obdlžníka na hrúbku asi na 1 cm. Potrieme pripravenou orechovou plnkou a stočíme do rolky. Rolku potom rozrežeme pozdĺž na polovice, ktoré spolu spletieme tak, aby plnka bola na vrchu. Vložíme do vymastenenej formy.

    Orechovo-vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme podkysnúť. Pre urýchlenie, zapnem rúru na 50 °C a vložím formu do rúry na 10 min. Potom formu vyberiem, rúru zapnem na požadovanú teplotu - v tomto prípade 180 °C - a keď sa nahreje, vložím do rúry upiecť.

    Orechovo-vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený veniec necháme na mriežke vychladnúť.

    Orechovo-vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Orechovo-vanilkový veniec (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: