Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou
Foto: medovnicek
Aj tento recept som mohla vyskúšať, iba vďaka mojej kolegynke Agike, ktorá mi ho preložila z maďarčiny.Rohlíčky s takto pre mňa netradičnou plnkou sú Zobraziť celý popisAj tento recept som mohla vyskúšať, iba vďaka mojej kolegynke Agike, ktorá mi ho preložila z maďarčiny.Rohlíčky s takto pre mňa netradičnou plnkou sú výborné, krehké až sa rozplývajú na jazyku.
Suroviny
500 g |
|
300 g |
|
z polovice citróna strúhaná |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 balíček |
|
Náplň: | |
250 g ochutené umom |
|
3 PL (v mojom prípade čučoriedkový) |
|
Okrem toho: | |
a práškový cukor na obaľovanie |
|
Postup
-
1
Margarín rozmrvíme do múky, pridáme vajce, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru a mleté orechy. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme minimálne na 30 minút do chladničky. Po tomto čase cesto vyberieme z chladničky (odoberáme vždy len po troche a zvyšok nechávame v chladničke) a vyvaľkáme na plát. Formičkou vykrajujeme kolieska. Gaštanové pyré ochutené umom (dá sa takéto kúpiť) vidličkou dobre roztlačíme, pridáme hustý lekvár alebo džem a dobre vymiešame. Naplníme zdobičku a na každé koliesko nastriekame prúžok plnky. Zvinieme do rožka a uložíme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie (z tejto dávky mi vyšlo 2,5 plecha) a dáme piecť do vyhriatej rúry. V pôvodnom recepte sa píše, že je dôliežité, aby rúra bola vyhriata. Pečieme cca 10 minút na 180 C. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým.
- 2
Takto som striekala plnku, potom sa len koliesko zroluje a vytvaruje do rožka
- 2
orechy, lekvár a gaštany, super !
@alexdidi - s tymi trubickami sa mi to tiez paci. Ak nevyteka plnka,tak to möze byt zaujimave.