Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou

Autor receptu: medovnicek

Aj tento recept som mohla vyskúšať, iba vďaka mojej kolegynke Agike, ktorá mi ho preložila z maďarčiny.Rohlíčky s takto pre mňa netradičnou plnkou sú výborné, krehké až sa rozplývajú na jazyku.

Suroviny

Postup

  1. Margarín rozmrvíme do múky, pridáme vajce, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru a mleté orechy. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme minimálne na 30 minút do chladničky. Po tomto čase cesto vyberieme z chladničky (odoberáme vždy len po troche a zvyšok nechávame v chladničke) a vyvaľkáme na plát. Formičkou vykrajujeme kolieska. Gaštanové pyré ochutené umom (dá sa takéto kúpiť) vidličkou dobre roztlačíme, pridáme hustý lekvár alebo džem a dobre vymiešame. Naplníme zdobičku a na každé koliesko nastriekame prúžok plnky. Zvinieme do rožka a uložíme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie (z tejto dávky mi vyšlo 2,5 plecha) a dáme piecť do vyhriatej rúry. V pôvodnom recepte sa píše, že je dôliežité, aby rúra bola vyhriata. Pečieme cca 10 minút na 180 C. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým.
  2. Takto som striekala plnku, potom sa len koliesko zroluje a vytvaruje do rožka