Orechová torta
Orechová torta

Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom

lunter - fotkalunter, 22. marca 2019. Komerčný recept.
Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom
Foto: lunter
6
porcií
30 minút
príprava
45-60 minút
na 175 °C

Suroviny

120 g
70 g mleté
140 g
1 ČL
30 g (v tuhom stave)
250 ml
1 ČL
1 bal.
1 PL
Krém:
1 konzerva (vychladené)
80 g (100 %)
100 g
1 bal.
2 PL domáci
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Tofu, mlieko a cukor rozmixujeme. V miske zmiešame múku, mleté orechy, sódu bikarbónu. Pridáme ocot, tofu zmes a roztopený kokosový olej. Premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 45 - 60 minút.

  2. 2

    Vychladené kokosové mlieko dáme do misky, pridáme arašidové maslo, med a stužovač. Rozmixujeme.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme ríbezľovým džemom a polovicou krému. Zvyšok krému použijeme na vrch torty. Ozdobíme orechmi.

  4. 4

    Ak na prípravu krému použijeme sladené arašidové maslo, znížime obsah medu.

Diskusia k receptu

beliana
Kokosove mlieko kolkopercentné? Celu konzervu alebo len usadeninu?
lunter
Odporúčame kokosové mlieko 60 %, na krém používame tuhú časť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia