Orechová torta

Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom

Autor receptu: lunter

6
porcií
30 minút
príprava
45-60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Tofu, mlieko a cukor rozmixujeme. V miske zmiešame múku, mleté orechy, sódu bikarbónu. Pridáme ocot, tofu zmes a roztopený kokosový olej. Premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 45 - 60 minút.
  2. Vychladené kokosové mlieko dáme do misky, pridáme arašidové maslo, med a stužovač. Rozmixujeme.
  3. Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme ríbezľovým džemom a polovicou krému. Zvyšok krému použijeme na vrch torty. Ozdobíme orechmi.
  4. Ak na prípravu krému použijeme sladené arašidové maslo, znížime obsah medu.