Orechová roláda
Orechová roláda

Orechová roláda s čokoládovým krémom

lemonova - fotkalemonova, 6. marca 2022
Orechová roláda s čokoládovým krémom
Foto: lemonova

Ak máte radi kombináciu vlašských orechov a čokolády, táto roláda bude pre vás ako stvorená :-)

12
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks
80 g
pol balíčka
36 g
30 g mleté
1/2 PL
100 g (na varenie)
50 g
Navrch:




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľahajte s kryštálovým a vanilkovým cukrom, kým nevznikne hustá pena. Opatrne prilejte olej a ešte chvíľu šľahajte.

  2. 2

    Múku zmiešajte s mletými orechmi a jemne ju vmiešajte do peny.

  3. 3

    Cesto vylejte na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečte maximálne 10 minút na 190 °C. Urobte pre istotu test špajľou.

  4. 4

    Po vytiahnutí z rúry nechajte len krátko vychladnúť, opatrne stiahnite papier a korpus preneste na čistý papier, v ktorom ho stočíte do rolády a necháte vychladnúť.

  5. 5

    Kým korpus chladne, urobíte si najjednoduchší čokoládový krém na svete :-) Mliečnu čokoládu na varenie roztopte vo vodnom kúpeli. Potom ju nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a vymiešajte ju s mäkkým maslom. Krém odložte na chladné miesto, aby trochu stuhol. Lepšie sa bude nanášať na korpus.

  6. 6

    Stočený korpus rozviňte a pred nanesením krému ho môžete pokropiť uvarenou kávou (podľa vašej chuti). Potom už len stačí natrieť krém, zrolovať a môžete podávať. Roláda bude ešte lepšia po odležaní na chladnom mieste, ale neodporúčam chladničku, aby čokoláda nestuhla príliš. Roládu stačí už len poprášiť cukrom a škoricou a máte hotovo. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, roládou nikdy nepohrdnu, ke kafíčku jako stvořená!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia