Orechová roláda s čokoládovým krémom
Foto: lemonova
Ak máte radi kombináciu vlašských orechov a čokolády, táto roláda bude pre vás ako stvorená :-)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľahajte s kryštálovým a vanilkovým cukrom, kým nevznikne hustá pena. Opatrne prilejte olej a ešte chvíľu šľahajte.
- 2
Múku zmiešajte s mletými orechmi a jemne ju vmiešajte do peny.
- 3
Cesto vylejte na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečte maximálne 10 minút na 190 °C. Urobte pre istotu test špajľou.
- 4
Po vytiahnutí z rúry nechajte len krátko vychladnúť, opatrne stiahnite papier a korpus preneste na čistý papier, v ktorom ho stočíte do rolády a necháte vychladnúť.
- 5
Kým korpus chladne, urobíte si najjednoduchší čokoládový krém na svete :-) Mliečnu čokoládu na varenie roztopte vo vodnom kúpeli. Potom ju nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a vymiešajte ju s mäkkým maslom. Krém odložte na chladné miesto, aby trochu stuhol. Lepšie sa bude nanášať na korpus.
- 6
Stočený korpus rozviňte a pred nanesením krému ho môžete pokropiť uvarenou kávou (podľa vašej chuti). Potom už len stačí natrieť krém, zrolovať a môžete podávať. Roláda bude ešte lepšia po odležaní na chladnom mieste, ale neodporúčam chladničku, aby čokoláda nestuhla príliš. Roládu stačí už len poprášiť cukrom a škoricou a máte hotovo. Dobrú chuť :-)
Tiež orechová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu